İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel ve beraberinde bir grup Nevşehir Heyeti günlerdir çatışmaların yaşandığı, bundan dolayı evlerini ve yaşadıklarını yerleri terk etmek zorunda kalan Arakanlılar’a acil gıda yardım malzemesi ulaştırdı.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslüman nüfusa yönelik devam eden katliam karşısında mazlum kardeşlerin yanında olmak ve onlara bir nebze olsun destek vermek için Arakan'a giden Nevşehir Heyetinden İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İi Adamları Habil Uluer, Kenan Ertuğrul ve AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'ün Üniversite öğrencisi oğlu Mehmet Açıkgöz de eşlik ediyor.


Sözün bittiği Yerdeyiz...!
Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, Arakan'daki izlenimlerini şöyle anlattı:  Maalesef Arakan’a yabancıydık, hepimiz için uzakta kalmış, sesi kısılmış bir coğrafyayken, ilk işittiğimiz haberlerle sarsıldık. Bu acıya duyarsız kalınamazdı ve ellerimizi yüreklerimize koyarak bir yardım köprüsü oluşturmak, farkındalığı güçlendirmek için kardeşlerimize ulaştık. Burada pek çok mağduriyetin bir arada yaşandığını gördük. Sadece yoksulluk değil bahsettiğim şey, ciddi insan hakları ihlalleri var. Arakanlılar kendi ülkelerinde ‘Vatansız’ hale getiriliyor. Yani sen yoksun, hiç bir şeysin deniyor insana. Bu insanı çok alçaltıcı, onur kırıcı bir şey, bu insanın değersizleştirilmesi hiçleştirilmesidir. Yoksulluktan bile daha kötü. Öyle ki biz Arakan’da açlıktan, kimsesizlikten daha öte bir şey varmış, bunu öğrendik.


Ve ilk defa çok yoksul olduğu halde yardım için elini açmayan, çok feci şartlarda olduğu halde yardımı değil, kurtuluşu bekleyen, yaşama korkusunu taşıyan kalabalıklar gördük. Kimliksizlik sorunları var, güvenlik sorunları var. Derme çatma, daracık, sazdan yapılmış kamplara sığınmışlar, şu anda korku içindeler. Ve ben gördüğüm manzara karşısında insanlığımdan utandım şahsen. O sözde medeni çağdaş Dünya nasıl böyle bir şeye seyirci kalabilir ki diye.

Neyseki yine Osmanlının torunları vardı ...
Bir taraftan şükür etmek öte yandan Osmanlının torunları her coğrafyada mazlumlarında yanında olmaya devam ediyor diye kimsesizlerin kimsesi olmak herkese nasip olmaz diyerek umut oluyoruz...

Bu çocuklar Arakanlı
Garip, öksüz, yetim ..
Yetim peygamberin
Yetim ümmeti çileli ümmeti..iyilik varsın İHH iyiki varsın Nevsehir.