Mazlumlarla kucaklaşarak dertlerine ortak olan çeşitli şehirlerden katılan 15 kişilik gönüllü ekip içinde yer alan Ateşlioğlu, yaşadıklarını ve gözlemlerini FİB Haber’e yazdı.
İstanbul’dan kalkış yapan uçağımız gece yarısı İslamabad Havaalanına indi. İslamabad'ın en büyük camii olup mimari projesi Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski başkanlarından Vedat Dalokay tarafından çizilmiş olan Kral Faysal Camiini gezdik. Pakistan'ın devlet başkanlarından merhum şehit  Ziya Ülhak’ın kabrini ziyaret ettik.
İHH'nın Pakistan’daki partner kuruluşu Khubaib Vakfının, Ravalpindi de birlikte kurdukları,  MSAL Yetimhanesinde kalan, ümmetin mağdur ve mahzun çeşitli yaşlarda 28 evladı ile biraraya geldik.
Vakıf yetkilileri tarafından, yetim kızlarımızın eğitimlerinin  büyük bir özenle takip edildiğini gördük. Öyle ki içlerinde Tıp doktoru, Elektrik Elektronik Mühendisi dahil bir çok dalda eğitimini tamamlayıp yüksek lisans ve doktora çalışması yapan çocuklar var. Bu tablo, bizi son derece duygulandırdı ve mutlu etti.
Cuma günü, Pakistan'ın en büyük vilayetlerinden birisi olan Lahor'a gitmek üzere sabah altıda yollara düştük. Uçsuz bucaksız bir bereketli toprakları ve nehirleri geçtik
Pirinç tarlaları, olgunlasmaya başlamış  olan, henüz başak vermemiş ve yeni ekilen tarlalar görülmeye değer.
Cuma namazı öncesinde, Lahor’da bulunan tarihi Padişah Camiini ve Pakistan'ın milli şairi merhum Muhammed İKBAL' in kabrini ziyaret edip, dua ettik.
Ziyaret için SARGODHA Yetimhanesine gittiğimizde kapıda bizi bir sürpriz bekliyordu...
Yetimhane yönetimi ve her biri gül gibi papatya gibi güzel minik kızlarımız bizi ellerinde çiçeklerle karşıladılar.
Bize çiçeklerini takdim ediyorlar, salonda, yetimhanede kalan kızlarımızın selamlamaları ve sevgi gösterileri ile karşılaşıyoruz.
Salonda duygu seli oluşuyor. Göz yaşlarımıza hakim olamıyor ve hep beraber ağlıyoruz.
Yetimhanenin kurucularını ve psikiyatrist olan müdürlerini dinliyoruz. İHH Yetim organizasyonu sorumlusu arkadaşımızın ricası üzerine birer selamlama konuşması yapıyoruz. Türkiye’den kardeşlerimizin selamlarını iletiyoruz.
Kızlarımızın günlerce hazırlandıkları gösterilerini izliyoruz, oldukça duygulu anlar yaşıyoruz... Oyunlarını sergilerken yetim olmanın verdiği hüznü hissediyoruz. Akşam yemeğinden sonra yetimhaneyi geziyoruz. Harika bir okul olmuş...
2009 yılından itibaren yetimlere hizmet veriyor...  Toplam 168 kızımız barınıyor ve eğitim alıyor... Çocuklara akademik ve manevi eğitim veriliyor. Çocukların ruhen ve bedenen güçlü olmaları için her şey yapılıyor...
 
Kızlarımızın sergilerini gezdik. Özenerek bezenerek diktikleri elbiseleri satın aldık. Aldığımız elbiseleri Türkiye’ye getiremezdik, bu nedenle Okul müdiresinden kızlarımıza bayram hediyesi olarak takdim etmesini istiyoruz.
Program sonrası, kızlarımızın mahzun bakışları arasında, hüzünle ayrılıyoruz...
Ayrılsakta yüreğimizin bir parçası, ümmetin emaneti, Pakistan’ın ve ümmetin geleceği küçük ve sevimli kızlarımızda kalıyor.
Pakistanda Kurban Bayramı Namazını kılmak üzere  Faysal Camindeyiz. Namazdan sonra, Pakistanlı kardeşlerimiz ile bayramlaşıyoruz... AZAD KEŞMİR de bulunan RARA YETİMHANESİNE gitmek, kurbanları kesmek ve etkinliklere katılmak üzere yollara düşüyoruz.
Harika bir ülke, yolları iyi olmasada insanları içten ve samimi, doğası mükemmel.
Karşılaştığımız büyük yadaküçük herkes bizi tebessümle,  Esselamüaleykümeid mübarek (bayramın mübarek olsun) diyerek karşılıyor... 
RARA YETİMHANESİNDEYİZ.
Khubaib Vakfı ve okul yöneticileri, burada kalan çocuklarımız ile birlikte bizi karşılıyorlar. Kucaklaşıp bayramlaşıyoruz. Eid bayram diyorlar bizde mukabele ediyoruz, yüzler gülüyor...
Hazırlıklar tamam. Tekbirler eşliğinde kurbanların  kesimine başlıyoruz. Kasaplar oldukça hızlı. Kurbanlar kesildikçe duygusallaşıyoruz. Allah için kurban olmak kurban edilmek çok güzel.Lakin can vermek çok zor. Kurbanların çırpınışları karşısında ağlamamak mümkün değil. Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, bizi affet, bizi bağışla, bize merhametinle muamele et, ruhumuzu iman ile teslim etmeyi nasip et. (Amin)
 
Kesimler sırasında kurban sahiplerine iletilmek üzere video kayıtlar alıyoruz. Okul yetkilileri, okul ile ilgili ayrıntılı bir brifing veriyorlar. Büyük bir yetimhane oldukça güzel planlanmış. Toplam 435 civarında çocuk kalıyor ve eğitim alıyor.
Eğitimleri dikkat çekici, çocuklara akademik eğitim yanında fiziksel ve manevi eğitimler veriliyor. Çocukların fiziksel olarak güçlü olması ve özgüvenlerinin yüksek olması için spor yaptırılıyor. Ulusal düzeyde başarılı  olan taekwando sporcuları  çıkmış.
Öyle yemeğinden sonra, çocukların taekwando gösterilerini izledik. Hepsi harikaydı.
Sonraaa... Çocuklarla önce futbol maçıardından basketbol maçı yapıyoruz. Ufaklıklar futbol oynamayı bilmiyorlar...
Bizim takım bizim kaleye karşı takım kendi kalesine toplu hücum yapıyor...
Gençlerden oluşan basket takımı gayet organize oynuyor, bizim takım da fena değil, taş gibi desem nazar olur...
 
Trabzon’dan Muammer bey miniklerden geleceğin takımını kuruyor....Bize her yer TRABZON diyor.... Minik  takımdan  seneye önemli başarılar bekliyoruz… Oyunlar oynarken çılgınlar gibi koştuk, terledik, çok yorulduk çoookkkk...
Kurbanlar parçalandı, bölgeden kurban eti almak üzere gelen kardeşlerimize kurban etleri dağıtıldı....Ve ayrılık vaktiii... Çocuklarımızla tekrar kucaklaşıyoruz, mutlulukları gözlerinden okunuyor, bizde öyle... Çocuklar gibiyiz,  el sallıyoruz hep beraber, tekrarı kısmet olurmu bilinmez...
HARİPUR COLLEGE-YETİM OKULU  ve MEVLANA CELALEDDÎNİ RUMİ YETİMHANESİNDEYİZ.
Khubaib Vakfının en büyük eğitim kompleksiHarbourCollege ine gitmek üzere pazartesi günü yola çıkıyoruz. Öğle saatlerinde okula giriş yapıyoruz. Okul müdiresi eğitim kompleksi ile ilgili ekibimize bilgi veriyor.
HaripurCollege, Pakistan genelinde eğitim veren 3000 okul arasında başarı sıralamasında ön sıralarda yerini almış, ilk 30 başarılı okul arasında... Haripur’da eğitim veren 600 okul arasında 3. sırada...
600 ü yetim olmak üzere toplam 1200 civarında öğrenciye eğitim veriliyor... 
Okul, sınıfları, kütüphanesi, banyo ve tuvaletleri. spor salonu, idare binası, hayvanat bahçesi, dikiş atölyesi ve diğer müştemilatı ile harika bir eğitim yuvası...
Okulun bahçesinde 30 adet süt ineği var, çocuklara günlük taze süt veriliyor., hayvanat bahçesi ayrı bir güzellik....
Kurbanlıklar getiriliyor, tekbirler getiriliyor, Vakıf başkanı Nedim bey ve arkadaşlarımız kurban kesimini gerçekleştiriyorlar... Kurbanlıklardan bazıları öyle uysal ki, âdeta kurban olmaya adanmış. Bir an önce huzura varmak ister gibi, onlara baktıkça göz yaşlarımıza hakim olamıyoruz.
HaripurCollege’inden, Mevlana Celaleddin-i  Rumi Okuluna gitmek üzere ayrılıyoruz.
Kısa bir süre sonra Afgan mültecilerinin genellikle Türkmen çocuklarının okuduğu Rûmî Okuluna ulaşıyoruz. Okulun girişinde, okul yöneticileri ve çocuklar bizi çiçeklerle karşılıyor. Türkmen kız  çocukları oldukça güzeller, kıyafetleri bize çok benziyor, bakmaya kıyamazsınız...
Okulda kurban etiyle beraber yemek ikram ediliyor, kurban eti dağıtımına katılıyoruz, çocuklara hediyeler veriyoruz. Okul yöneticileri ile hasbihal ediyoruz, polis korumasında tekrar KhubaibharipurCollege’ine dönüyoruz.
Okul yönetimi, TİKA sorumlusu, yerel misafirler ve  çocuklar spor salonunda bizi bekliyor. Hemen salona geçiyoruz, burada etkileyici bir ambians, minikler ve gençler zaman  alkışlar zaman zaman tekbirler eşliğinde taekwando gösterisi yapıyorlar. Bireysel müsabakalar ve gösteriler yapılıyor, çocuklar kendilerini göstermek için gerçek bir müsabaka gibi mücadele ediyor, heyecanla ve keyifle izliyoruz.
 
İHH ve Hubeyb Vakfı burada çok işler işlere imza atıyor, yetimlerimiz ve çocuklarımız kendilerinden emin bir şekilde geleceğe hazırlanıyor.
Akşam yemeğinden sonra üstadNedim bey, Nalan hanım, Maarif Vakfı kurucusu Selahaddin bey ve ekibimiz... Pakistan, Türkiye ilişkileri ile Pakistan, Hindistan ve Afganistan ilişkileri, İslam dünyası ve Myanmar üzerine değerlendirmeler yapılıyor.
 
Bir kez daha görüyoruz ki hem Türkiye hem Pakistan sürekli müdahalelere ve saldırılara maruz kalıyor.Sınırlarına hapsedilmek hatta parçalanmak isteniyor. Bir kez daha anlıyoruz ki etrafımıza örülen duvarları yıkmalı ve kardeşlerimiz ile buluşmalıyız.  İlişkilerimizi hızla güçlendirmeliyiz, yerel yönetim deneyimlerimiz başta olmak üzere, bir çok alanda Pakistan'ın bize ihtiyacı var Bizimde, savunma sanayi başta olmak üzere, 230 milyonluk güçlü Pakistan’a ihtiyacımız var.
ÜMMETİN YETİMLERİ, ÇOCUKLARIMIZ ve GELECEĞİMİZKİME EMANET...
Filistin, Irak, Suriye, Endonezya, Açe, Bangladeş, Mynmar, Pakistanın, Afganistan ve Afrika Kıtasında  milyonlarca yetim çocuğumuz var. yeryüzünde toplam 400 milyon çocuk var...
İHH bugünkü maddi imkanları ile çocuklarımızdan sadece 86.000 ine yardımda bulunabiliyor.
DİĞER YETİM ÇOCUKLARIMIZ KİME EMANET???
Hristiyan misyoner kuruluşları,  Afrika’da ve Asya’da kapsamli faaliyetler yürütüyor. Sadece Hristiyan bir misyoner kuruluşu yaklaşık 4.000.000 çocuğu kamplarında himaye (!) ediyor bunun gibi onlarcası sahada.
Ümmetin yetim ve özellikle sahipsiz çocuklarını topluyor ve kamplara alıyorlar... bir kısmını kamplarda bir kısmını özel olarak inşa edilmiş köy  evlerinde özellikle kızlı erkekli oluşturulmuş yerlerde  özel eğitimli misyoner bakıcıların  gözetiminde eğitiyorlar (!) ...
Öyle ki bu kuruluşların bir kısmının kuruluş belgelerinde ,,, Hz. İsa nin öğretisini yeryüzüne hakim kılmak için çalışır diyor..
Ne oluyor dersiniz..ümmetin emaneti yetimlerimiz... çocuklarımız önce devşiriliyor... sonra... hristiyanlaştırılıyor... vatikan ile işbirliği halinde zeki olanlar batıda eğitiliyor...(!!!)... yetiştiriliyor... sonra... doğdukları ülkelere gerij gönderiliyorlar.... EVET... yanılmadınız... onlar artık...batının çıkarlarının yılmaz bekçileri... oluyorlar...
Müslüman coğrafyada yaşayan kardeşlerimiz... sivil toplum kuruluşlarımız işbirliği yapmalı... birbirini mutlaka desteklemeli...
Bu çarkı durdurmak gerekiyor...
IHH vb gibi sivil toplum kuruluşlarımızın  yardım ağını genişletmeli... yetimlerimizi koruma altına almalı, ümmetin geleceğini mutlaka kurtarmalıyız....
Peygamber Efendimmiş (s.a.v) iki parmağını yanyana getirmek suretiyle "Ben ve yetimi himaye eden kişi cennette şöylece yanyana beraber olacağız." buyuruyor...
KIYMETLİ KARDEŞİM...
Peygamber efendimizin müjdesine muhatap olmak için... Lütfen iyilere destek ol…
Sivil toplum kuruluşlarımıza destek ol...  Gönüllü ol, faaliyetlerine katıl... 
Sen de en az bir yetimi himayene al, bunu yapabilirsin, yapman gerekiyor, yetimler bizi bekliyor.
Nevşehir İHH Gönüllüsü Ersin Ateşlioğlu - Pakistan