Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Jandarma Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, su ürünleri konusunda il genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada,


 1. Son bir yıl içerisinde Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş şube müdürlüğü bünyesinde bulunan jandarma çevre koruma tim komutanlığınca;

a. Su ürünleri kanunundaki kabahatler ile ilgili denetim / kontrol ve idari para cezası kesme yetkisi 2014 yılı için valilik olur'u ile alınması sonucu, vatandaşlar su ürünleri avcılığı konusunda bilinçlendirilmiş, usulsüz avlanmalar önlenmiş, ayrıca yasaklara uymayan (9) şahsa toplam (2.538 tl.) sı idari para cezası kesilmiştir.

b. 1380 Sayılı su ürünleri kanunu, yönetmeliği ve tebliğlerde belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve uygulamada etkinlik ve verimliliğin sağlanabilmesi için 23 eylül 2014 - 31 aralık 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, Nevşehir il jandarma komutanlığı sorumluluk alanında, kanun ve yönetmelikte belirtilen diğer kurum ve kuruluşların kontrol, denetim ve ceza yetkilerini kapsamamak kaydı ile çevre koruma Tim Komutanı J. KD. Bşçvş. Ecevit Akbaş ile Çevre Koruma Tim Uzmanı Uz. j. Vii. Kad. Çvş. Hikmet Karadağ'a "denetim / kontrol"  yetkisi  ve yasakların ihlali  ile karşılaşıldığında "idari para cezası kesme" yetkisi verilmek suretiyle valilik olur' u ile yetkilendirilmiştir.

2. Halkın çevresel sorunların çözümünde üstleneceği rol ve katılım, çevre duyarlılığı ve çevre bilinci ayrı bir önem taşımaktadır.O halde, toplumsal bir çevre bilincini yaratmak, her aşamada halk katılımını sağlamak ve doğadan, insandan yana, ekoloji ile barışık bir iklim yaratmak, gerçek çevre bilinci için kararlı ve önemli bir duruş noktası olarak, jandarma tarafından çevreye olumsuz etkileri olan her türlü faaliyet izlenecek olup, çevre, doğal hayat, ekolojik dengenin korunması ve çevre kirliliği ile mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı