-İlimiz genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Örenyerlerini Aralık ayı içerisinde 121.044 kişi ziyaret etmiştir.
 
-Abdullah Tunay VURAL' ın 21.12.2017 tarihli dilekçesine istinaden;
 
30 Aralık 2017-10 Şubat tarihleri arasında PTOT Film Yapım A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan “İlham Veren Kadınlar" adlı belgesel film çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir
 
-Hatice KESKİN' in 18.12.2017 tarihli dilekçesine istinaden; 25-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Habertürk tarafından gerçekleştirilecek olan “Şehir Hikayeleri" adlı belgesel çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.
 
~Adnan Cumhur KURUCU' nun 24.11.2017 tarihli dilekçesine istinaden; 28.11.2017 - 01.12.2017 tarihleri arasında Film Antalya tarafından yayınlanan olan MRC la Rue isimli Müzik Klibi çekimleri İlimiz sınırlarında yapılmıştır.
 
-Uğur Ümit SERT` in 03.11.2017 tarihli dilekçenize istinaden; 05 Kasım- 05 Aralık 2017 tarihleri arasında Hacıyatmaz Film tarafından gerçekleştirilecek olan "Vodafone 52. Hafta" adlı reklam film çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.
 
-Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda her ay düzenli olarak yapılan Birim Amirleri toplantısı 28.12.2017 tarihinde Müdürlük Hizmet binasında gerçekleştirilmiştir. İlimizde ve İlçelerimizde yapılması gereken hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi ve sorunların çözümü hususunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, tüm birimlerimizin sorunları ve karşılaştıkları sıkıntılar değerlendirilmiştir
 
-İlimizde bulunan üç Müze Müdürlüğünde teşhir salonlarını gezmek için gruplar halinde gelen öğrencilere gerekli bilgiler verilmiştir
 
-Müze Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan koleksiyonerlerin eserlere ait envanter çalışmaları yapılmıştır.
 
-İlimiz II Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentelerin denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup. söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimce onaylanan İdari yaptırım karar tutanaklarının ilgililere gönderilmesi sürdürülmektedir.
 
-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak Gerçekleştirilmektedir.
 
-İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Şube Halk Kütüphanelerinde. 01-08 Aralık 2017 tarihleri arasında "Dünya Engelliler Günü" ile ilgili kitap sergileri açılmıştır.
 
-Aralık ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 10.993 olup; ödünç kitap sayısı 5.227 ' dir.