NEVŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ GAZNEVİ CAMİİ,CAMİLER ARASI HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI DÜZENLEDİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Okulların tatil olmasıyla birlikte her yıl yaz aylarında Türkiye'nin hemen hemen her Camisinde düzenlenen Yaz Kuran Kursları ilimiz Camilerinde'de devam ediyor.Bu kursları cazibeli,ilgi çekici hale getirebilmek için bazı görevliler çeşitli sosyal faaliyetler yapıyorlar. 
İşte bu bağlamda:
 Nevşehir merkezde bulunan Camilerin bir kısmı ile Ortahisar Kasabasından ve Göreme Kasabasından Camilerin katıldığı Halı saha futbol turnuvası devam ediyor.
        Güzelyurt Mahallesinde bulunan Gaznevi Camii görevlileri tarafından düzenlenen Camiler arası Halı saha futbol turnuvasına toplam yedi Cami katılıyor.Bu Camiler:
Nevşehir merkez Gaznevi Camii,Nevşehir merkez Altınoluk Camii,Nevşehir merkez Hilal Camii,Göreme kasabası Bahçeli Camii,Güvercinlik köyü Camii,Ortahisar Kasabası Abdioğlu Camii ve Ali Reis Camii öğrencileri Halı sahada futbol oynamaya doyuyorlar. 
       Yaz Kuran Kurslarına gelen öğrenciler dini eğitimlerinin yanında sosyal faaliyetlerde yapıyorlar.Cami görevlileri,öğrencilerin Yaz Kuran Kursunu sevmeleri ve derslerine devam etmeleri karşılığında,zaman zaman dondurma,çikolata,kek vb. ile ödüllendiriyorlar.Bunların yanında haftanın iki günüde Halı sahada diğer Camilerle maç yapıyorlar.Bu sayede hem zamanı değerlendiriyorlar hemde eğleniyorlar.Aynı zamanda Camiler arası ve öğrenciler arası kaynaşma oluyor.
      Şu ana kadar oynanan maçlar sonunda Ortahisar Kasabası Abdioğlu Camii ile Gaznevi Camii liderliklerini devam ettiriyorlar.Özellikle oynanan maçlarda Abdioğlu Camiinden Ahmet Cihat Özbek ile Gaznevi Camiinden Gökhan Umay oynadıkları güzel futbolla izleyenleri büyülüyorlar.Maçlar çok zevkli ve çekişmeli geçiyor.
     Turnuvada ilk üç sırayı alan Camilere çeşitli ödüller verilecek.Ayrıca gol kralı olan ve en başarılı olan öğrencilerde ödüller verilecek.