Gerçekleşen toplantıya İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Narol, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat, Acıgöl İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, Avanos İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Derinkuyu İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen, Gülşehir İlçe Müftüsü ve Hacıbektaş İlçe Müftü Vekili Nuh Arslan, Kozaklı İ İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar, Vaizler, Emekli İmam-Hatipler, Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılınç, M. Avlanmaz İmam Hatip Orta Okulu Müdürü İbrahim Başaran, M. Avlanmaz İmam Hatip Orta Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Şentürk ve Meslek Dersleri Öğretmenleri katıldı.
           Bu çerçevede İlimiz merkez ve İlçelerin tamamında camilerimizde teravih öncesi ve öğle namazlarından önce va’z edilecek, her camide mutlaka mukabele okunacak, Boynu İnceli Eğrili Camii ve Hz. Ömer Camii’nde Hatimle teravih namazı kıldırılacaktır. 
       Toplantıda İl Müftüsü Yakup Öztürk; Vaizlerimizin toplumun dînî ve ahlaki şekillenmesinde çok önemli bir rolünün olduğunu vurgulayarak, va’zlarımıza ihtimam göstermemiz gerektiğini, üslubumuza dikkat etmemiz gerektiğini “Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz” peygamberi tavsiyeye uyulmasının tevhit, vahdet, yardımlaşma ve dayanışma konularına zaman zaman temas edilmesinin uygun olacağını” söyledi.