NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il özel idaresi genel sekreterliği kar yağışının öncesinde ilimiz genelindeki yollarda kullanılmak üzere 150 ton dolayında tuz alacak.

İl Özel idaresinin kışa yönelik hazırlıklarını değerlendiren Özel idare genel sekreteri Abdülkadir Tatar, Son 5 yıldır il özel idaresine bağlı yollarda kış aylarında 2 saat kapalı yol olmadığını dile getirirken, tipi görülen yol güzergahlarında bile yol açma çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizdi.

Kış ayları boyunca kimsenin kar yağışından dolayı mağdur olmamasını göz önüne aldıklarını ve çalışmalarını buna göre yaptıklarını ifade eden İl Özel idaresi genel sekreteri Abdülkadir Tatar, ilimiz genelinde il özel idaresinin sorumluluğu içerisindeki yollarda her yıl 100 tona yakın tuz kullanıldığını ifade etti.

Yaklaşan kış şartları öncesinde kışa yönelik hazırlıklarını tamamladıklarına dikkat çeken İl Özel idaresi genel sekreteri Abdülkadir Tatar, “Özellikle son 5 yıldır kardan dolayı, yolların kapanması nedeniyle hiçbir vatandaşımızın sıkıntı yaşamaması için çok gayretli bir çalışma sergiliyoruz. Bu yıl kar yağışı öncesinde il özel idaresi olarak tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özel idare olarak yollarımızın kapanmaması için ve kapanan yolları açmak için tuz alımını bu yıl da Tuzköy’den yapmak istiyoruz. Bu yıl 150 tona yakın bir tuz alımı yapacağız. 40 Kişilik ekibimizle her an kar yağacakmış gibi hazırız. Ve 24 Saat hava raporlarını takip ediyoruz” diye konuştu.