NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel idaresinin iç bütçesi belirlendi. Bütçeye kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek yatırımlarda eklenince toplam bütçenin kurum bütçesinin yaklaşık iki katına kadar çıkabilmesi öngörülüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, il özel idaresinin bu yıl ki iç bütçesinin 58 Milyon TL olarak belirlendiğini belirtti.

Bütçe planlamalarına göre bu yıl köy içi yol düzenlemelerine ve ana yolların asfaltlanmasına ağırlık verileceğine dikkat çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, 2016 Yılının yapılacak çalışmalara ve planlamalara baraka geçen yıla oranla daha verimli bir yıl olarak geçeceğine inandığını kaydetti.

Çavuşin – Avanos yol güzergahının asfaltlama çalışmalarının ihalesinin yanında Ürgüp Ayvalı köprüsünün tamamlanarak hizmete açılacağına işaret eden Cihan, önümüzdeki bir iki ay içerisinde belirlenecek olan kamu kurum ve kuruluşlarının il özel idaresi marifetiyle yapacakları çalışmalarla bütçenin daha da artacağına da değindi.