NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Merkezimizin dışında ilçe pazarlarda Pazarcı esnafları faaliyet göstermekte. İlçe Pazarlarımızın öne çıkan sorunlarını şu şekilde sıralamak mümkün.

Gülşehir İlçe Pazarı : Gülşehir Belediyemizin girişimleri ile yapılan yeni kapalı Pazar alanımızla ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Kapalı pazar alanında bir takım iyileştirmelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gülşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahdet Arısoy ile bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor.

Hacıbektaş İlçe Pazarı : Hacıbektaş ilçemiz iklim nedeniyle soğuk ilçelerimizden biri. İlçemize acilen kapalı bir Pazar alanının yapılması gerekmekte. Bu konuda Hacıbektaş Belediye Başkanımız Sayın Ali Rıza Selmanpakoğlu ve belediye yönetiminin girişimlerde bulunmasını bekliyoruz.

Derinkuyu İlçe Pazarı : Derinkuyu ilçemizde bulunan Pazar alanımızda kayıt dışı pazarcılarla mücadele konusunda Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Balcı ve belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz. Bu konuda gösterilecek tüm çalışmalara oda olarak destek vereceğimizi de belirtmek isteriz.

Ürgüp İlçe Pazarı : Ürgüp ilçe pazarımız yöremizin en eski Pazar alanlarından biri. Bu nedenle şimdilik yarı açık, yarı kapalı bir şekilde hizmet veren Ürgüp ilçemizdeki Pazar alanımızın yeniden düzenlenmesine ihtiyaç var. Öte yandan bu ilçemizde kuru bakliyat ve meyvelerin satışa sunulabileceği yeni bir alanın oluşturulması gerekiyor. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımız Fahri Yıldız ve beraberindeki belediye yönetiminin çalışmalarda bulunmasını bekliyoruz.

Acıgöl İlçe Pazarı : Acıgöl ilçe pazarımızın da acilen kapalı bir hale dönüştürülmesi gerekiyor. Ayrıca bu ilçemizde de kayıt dışı pazarcıların önüne geçilmesi için denetimlerin daha da sıklaştırılması şart.