Yerel televizyon kanalının bulunmadığı ender illerden olan Nevşehir'de, internet televizyonu www.fibhaber.tv, yine Nevşehir'in en çok takip edilen internet haber gazetesi www.fibhaber.com sahipleri İbrahim Uysal ve Fikret Çapacı'nın girişimleriyle kuruldu.

İlk olarak test yayını ile yayın hayatına giren www.fibhaber.tv il genelinde komuoyunun gündemini Nevşehir halkı ile paylaşmayı hedefliyor. Esnafın, memurun, siyasetçinin, çalışanın, işsizin, köylünün dertleri ve sıkıntılarını paylaşmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kurulan www.fibhaber.tv
 İnternet Televizyonu’ Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Uysal ve Genel Koordünatör Fikret Çapacı, kanalın bugün itibariyle test yayınına başladığını ifade etti.

İnternet Televizyonu ile ilgili açıklama yapan Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Uysal: “"Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin ilk ve tek İnternet TV’si olan www.fibhaber.tv yi, Nevşehir halkının hizmetine sunmak için 1 yıllık ön araştırma ve yaklaşık bir aydır teknik çalışma yürüttük. Bugün itibariyle internet üzerinde yayın yapan televizyonumuz, ilk test yayınına başladı. Artık, esnafların, memurun, turizmcilerimizin, çiftçinin ve herkesin gözü kulağı olmak için ekibimizle beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlimiz Nevşehir, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde gerçekleşen tüm etkinlikleri Nevşehir halkı artık www.fibhaber.tv ekranlarından da izleyebilecek. Nevşehir'in ilk internet televizyonu www.fibhaber.tv Nevşehir halkına hayırlı olmasını dilerim. Yeni çıkılan bu yolda eksiklerimizin olacağını, halkımızın hoşgörü ve gösterecekleri sabırlarının sonunda güzel bir yayıncılığı yakalayacağımıza inanıyorum. Bu internet televizyonu herkesin, her kesimin televizyonu olacaktır”" ifadelerini kullandı.