Nevşehir Ticaret Odası Yönetimi  Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan  sanayiciler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar Yemeğine  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odayı Meclis Başkanı Seyit İnce Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol, Yönetim Kurulu  Başkan Vekili  M. Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyeleri Habil Uluer, Ahmet Ergün NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan, meclis üyeleri ile  sanayiciler katıldı .

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda verilen iftar yemeğinin ardından Islah Organize Bölgesi statüsüne kavuşan Organize Bölgesi’nin sorunlarının tartışıldığı toplantıya geçildi.

Toplantıda Islah Organize Bölgesi statü alan Sanayi Bölgesi’nde bundan sonra yapılması gerekenler konuşulurken, bu bölgede yatırım yapan sanayicilere Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kesilen cezaların fazlalığı gündeme geldi. Sanayiciler bu cezaların minimuma indirilmesinin Islah Organize Sanayi bölgesindeki doluluk oranını artıracağını dile getirdiler.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Arif Parmaksız’da  yaptığı konuşmada Özel Sanayi Bölgesi olarak kurulan  bu bölgede Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yatırım ve yatırımcıların teşviği için tüm  çalışmaların yapıldığını, tamamlanması ya da başlaması gereken fabrika inşaatları için de gerekli sürenin  tanındığını hatırlatarak, “Ancak bu yatırımların  öngörülen süre içerisinde tamamlanması gerekiyor. Yasanın öngördüğü doluluk oranının sağlanması halinde biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetimi buradaki yatırımcılara biran önce devretmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca 6 kişilik komisyon oluşturulurken, bu komisyon önümüzdeki günlerde, Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bir rapor hazırlayacak.