Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, çalışmaların 2013 Yılı Mart ayı sonuna kadar tamamlanması için büyük bir çaba sarf edildiğini söyledi.

Kahveci dağı’nda oluşturulan Kent Ormanı alanındaki Mescit ve sosyal ünitelerin inşasının başladığını ifade eden Orman İşletme Müdürü Satırlı, zeminin kaya olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütülebildiğine değindi.

Yılsonuna kadar söz konusu çalışma için 800 bin TL dolayında bir ödeneğin harcanmış olunacağına dikkat çeken Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, “Biz Nevşehir’e şehir ormanını kazandırmayı istiyoruz. Çalışmalarına 2011 yılında başladığımız çalışmalarımızın son aşamasına yaklaşmış bulunmaktayız. Şu ana kadar Bakanlığımızdan bu çalışma için 550 bin TL tahsis yapılmıştı. Biz bu ödeneği harcadık. Bu rakam yıl sonu itibariyle 800 bin TL yi bulacak. Orman bakanlığımız bu çalışmamıza son derece büyük önem veriyor. Bizde imkanlarımız doğrultusunda çalışmayı bir an önce çalışmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada som kaya’da çalışmalarımız sürüyor. Ve oldukça güç şartlarda bu projeyi tamamlamak durumunda kalıyoruz. Burada bir mescit inşa edeceğiz. Çeşmeleri ile son derece güzel bir görünüm sağlayacak olan ağaçlandırmaları ile burası son derece harika bir form kazanacak. Vatandaşlarımızın Allah Razı olsun hiçbir almadan müdürlüğümüze verdikleri hayvan gübreleri ve yurdumuzun değişik yörelerinden getirdiğimiz fidanlarımızı buraya dikerek ağaçlandırma çalışmalarımızı bitirmeyi istiyoruz. En kötü ihtimalle Mart ayı sonu itibariyle Nevşehirli halkımızın burada oluşturulan ormanlık alanımızı ve sosyal tesisimizi görmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Ali ÇAMUR