Nevşehir İl  kuraklık komisyonu Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN başkanlığında komisyon üyesi 7 İlçe Kaymakamı, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerinin üst düzey yetkilileri katılımıyla toplandı.

2013 yılının değerlendirildiği ve 2014 yılı planlarının görüşüldüğü toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı KAYHAN kuraklıkla mücadele için ilçelerle ve kurumlarla diyalog kurularak eylem planında belirtilen önlemlerin aşama aşama uygulanması gerektini ifade etti.
Gıda Tarım  ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, yaptığı konuşmasında şunları söyledi,
2014-2017 kuraklık eylem planı taslağının hazır olduğunu, 2014 Ocak ayında henüz yağış olmadığını, İlimiz baraj ve göletlerindeki su miktarı hakkında bilgi vererek, kuraklıkla mücadelede kısa orta ve uzun dönemde alınması gereken tedbirler, şuan için tarımsal kuraklık riskini olmadığını fakat hava şartlarının böyle devam etmesinde tehlikeli olacağını 9 tane erken uyarı sisteminin kurulduğunu kuraklıkla mücadelede kurumlar arası diyaloğun önemine değindi.

Meteoroloji Müdürü Adem YALÇIN ise, İlimizin yıllar itibariyle meteorolojik durumu , güncel yağış ve sıcaklıkları hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra, tarımsal kuraklıkla mücadele ve kuraklık yönetimi çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.