Nevşehir’de Borsa kavşağında başlayan yürüyüş Nevşehir Türk Telekom önüne kadar devam ederken yürüyüşe katılan binlerce vatandaş Mısır’da da meydana gelen darbeyi protesto etti. Nevşehir’de düzenlenen mitingde Nevşehir Belediyesi Mehteran takımı da çeşitli marşlar ile yürüyüşe destek verdi. Nevşehir’den Mısır’a destek mitingine Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, belde belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir den Mısır'daki Katliamlara Tepkiler Sürüyor...

Nevşehir'de Mısır'a Destek Mitingi

Mısır'da yönetime el koyan askeri yönetimin, eylem yapan göstericilere karşı uyguladığı şiddet, Nevşehir'de protesto edildi.

’’İşte görüyorsunuz söze gerek yok. Nevşehir halkı bugün zalime ve zulme nasıl karşı çıkılacağını meydanlarda gösteriyor’’ diyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ’’Allah bu mitinge katılan herkesten razı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Zalime, zulme baş kaldırmak içinden buğuz ederek olmuyor. İnsanlarımız meydanlar döküldüler. Şuanda on binlerce Nevşehirli meydanda zulme ve zalimlere, bebek katillerine, canilere demokrasi ile sandıkla başa gelmiş insanların elinden yönetimi alanlara nefretle lanetle haykırıyorlar hep birlikte görüyor dinliyoruz. Biz de halkımız ile beraber aynı görüşleri paylaşıyoruz” dedi.

Nevşehir AK Parti Milletvekili Erdal Feralan ise, “İnşallah tüm Türkiye’de bu hassasiyet kendini gösterecek. Gazze’nin ağıtına, Kahire’nin ağıtına, Adeviye’nin ağlamasına, Şam’ın ağlamasına iştirak ettiler. Zalimlere karşı tavırlarını ortaya koydular. Allah hemşehrilerimizden razı olsun’’ diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, ’’Öncelikle burada Nevşehirlinin duyarlılığına Nevşehirli ye teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki Nevşehir hiçbir zaman zalime sessiz kalmadı. Hiçbir zaman zalimlerin zulmüne sessiz kalmadı. Bugünde tüm Müslümanların ve tüm mazlumların ahının yerde kalmayacağını, aslında bugünlerin büyük bir doğuşa büyük bir doğuşun sancısına şahit olduğunu düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

Türk Telekom önünde sona eren yürüyüş sonrası ise toplanan kalabalık Mısır’da darbeyi attıkları çeşitli sloganlar ile protesto etti.