Nevşehir İl Sağlık Müdürülüğü tarafından  “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” nedeniyle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde bir etkinlik düzenledi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürülüğü tarafından Organ Bağışı haftası nedeniyle “Her Bağış Yeni Bir Hayattır: Hazır mısınız?” konulu etkinlik düzenlendi. Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , Bevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay , Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammet Çömçe , Nevşehir Halk Sağlığı Müdür V. Dr. Mahmut Aydın , Nevşehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat , AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar , Sağlık çalışanları ile çok sayıda hasta yakını ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürülüğü tarafından 3-9 Kasım Organ bağış haftasında, bağışçı aileye plaket takdim edildi.

Düzenlenen etkinlikte AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz, Geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Mustafa Arıdır’ın annesi Aysel Arıdır ve babası Mehmet Arıdır’a plaket verdi.

Nevşehir'de motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mustafa Arıdır'ın organlarını bağışlayarak 7 kişiye hayat veren Arıdır ailesine teşekkür eden Milletvekili Açıkgöz; Organ bağışının İslam dinine göre hiçbir sakıncasının olmadığını belirterek, “Dini, ilmi, tıbbi, hukuki şartlar yerine geldikten sonra bizim organlarımızı bağışlamamız candan cana giden en büyük sadakadır.” dedi. 

Açıkgöz, Elim kazada hayatını kaybeden 17 Yaşındaki Gencimiz Mustafa Arıdır'a Allahtan rahmet kederli Arıdır Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum dedi.