Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk beraberinde İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemiz FİB Haber'i ziyaret etti.

Müftü Öztürk ve beraberindeki heyeti Nevşehir FİB Haber.Com Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Uysal ve Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile Sorumlu Yazı işleri Müdürü Erkan Yiğit karşıladı.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Yakup Öztürk, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında oldukça önemli rol aldığını söyledi.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Müftü Öztürk, Müftülük bünyesinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

“GENÇLERLE SABAH NAMAZINDA BULUŞUYORUZ”
Maneviyatı zayıf olan gençlerin madde bağımlılığı gibi kötü yollara düştüğüne dikkat çeken İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Gençlerimiz maneviyattan uzaklaştıkça bataklığa sürükleniyor. Başıboş ve bir o kadar da duyarsızlaşıyorlar. İdealsiz nesiller ne İslam’a ne Müslümanlara ne de ülkemize hiçbir fayda vermez. Gençlerimize Allah sevgisini, Kuran ahlakını aşılamalıyız. Çünkü içinde Kuran ve Allah sevgisi olan bir kalpten hiç kimseye zarar gelmez. Aksine etrafına ışık saçar. Bu anlamda özellikle gençler için yaptığımız bir takım çalışmalarımız var. Gençlerle sabah namazında buluşuyoruz. Sabah namazından sonra camiye gelen vatandaşlarımıza çorba ikram ediyoruz. İkramlardan sonra cemaatle sohbet ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmayla yediden yetmişe bütün kardeşlerimizle camide buluşarak toplumsal bir kaynaşma sağlıyoruz. Amacımız imanlı bir gençlik yetiştirmek. Çünkü öyle inanıyorum ki, imanlı bir nesil yetiştirebilirsek madde bağımlısından tutun da, hırsızlığa kadar bir sürü illet bizden uzak duracaktır” dedi.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve beraberindeki heyetin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Uysal ve Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, Müftü Yakup Öztürk ve ekibine görevinde başarılar diledi.


“MÜFTÜLÜĞÜN ÖZELLİKLE GENÇLER İLE İLGİLİ OLAN PROJELERİ ÇOK SEVİNDİRİCİ”
Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı,İl Müftümüz Yakup Öztürk’ün Nevşehir'e atandığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar takdire şayandır.  Nevşehir il Müftülüğü olarak gerek kurum ziyaretleri gerekse yaptıkları programlarla halkımıza hizmet etmek adına ellerinden gelenini yapıyorlar. Müftülük kurumunun özellikle gençler ile ilgili olan projeleri çok sevindirici. Toplumun ve gençlerimizin ıslahı için yapılacak tüm çalışmalarda Nevşehir'in en çok takip edilen medya kuruluşu olan FİB Haber.Com İnternet Gazetesi olarak her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyarette Müftü Yakup Öztürk, Nevşehir FİB Haber.Com Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Uysal ve Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'ya Kur’an-ı Kerim ile İslam İlmihali eserini takdim ettiler.