Ülke genelinde yaşanan üzücü terör olaylar ve Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 il için yaptığı terör uyarısı nedeniyle özellikle şehirlerarası yollarda denetimlerini sıklaştıran Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri mesai kavramı bilmeden 24 saat boyunca şehrin giriş ve çıkış noktalarında denetim yapıyorlar.

Nevşehir İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, gece ve gündüz araçların ilçe girişlerinin denetimlerini arttırdı.


Nevşehir'in Niğde, Kırşehir, Aksaray ve Kayseri'den gelen şehir merkezi girişlerinde sıkı denetim kontrollerini sürdürüyor.

Son günlerde artan terör olaylarına karşın tedbir ve güvenlik amacıyla sıkı bir şekilde araç içerisi ve kişi GBT sorgulamaları ile kontroller gerçekleştiriliyor. Polislerin uzun namlulu silahlarda tedbir aldığı denetimler ilçenin çeşitli noktalarında kimi zaman eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Sürücüler ise bu durumdan güvenliğin ön planda tutulması nedeniyle memnun olduklarını ve teşekkürlerini ifade ediyor.

Yapılan denetimler esnasında kimlik kontrolü ve araçların yükleri konusunda bilgiler alınırken vatandaşlarda polis ekiplerinin yaptıkları denetimlerin yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu belirterek yaptıkları açıklamada; “Son dönemde Ülkenin bir çok noktasında istenmeyen terör olayları oldu. Bu terör olaylarının önlenebilmesi için denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor. Doğu illerinden gelene kadar neredeyse tüm illerin girişlerinde aynı uygulamaları gördük. Bu durum bizim kendimizi güvende olduğumuzu hissettiriyor. Bu uygulamalar sırasında en azından 2-3 saatte bir 5-10 dakika gibi bir mola vermiş oluyoruz. Bizler için gece gündüz demeden görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize teşekkür ediyor ve bu terör olaylarının bir an önce sonlanmasını istiyoruz” dediler.