Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Ticaret Merkezi'nin şehrimize kazandırılmasından sonra Nevşehir büyük bir güç kazanacak dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir ticaret Kompleksinin Nevşehir Belediye Meclisi kararı ile satıldığına yönelik iddiaların tamamen eksik bilgilenmeden kaynaklandığını belirterek, söz konusu alanın satışına ilişkin ihalenin hazırlıklarının sürdüğünü, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ihale ile bu satışın tüm hemşehrilerine de açık bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Söz konusu alanda şu ana kadar haberde iddia edildiği gibi bir satışın gerçekleşmediğini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şöyle konuştu; “Konuya ilişkin olarak eksik bilgilendirmeler olduğunu öncelikli olarak söylemek isterim. Çünkü söz konusu ticaret Merkezimizin yapımını üstlenen firmadan belediyemiz, sözleşme gereği şu ana kadar olan tüm edinimlerini aldı. Şu anda 4 Milyon TL’ye yakın bir
 
para girişi oldu belediyemize o inşaatla ilgili. Yine sözleşme gereği belediyemizin onayıyla işi bir başka müteahhide işi devir etme hakkı da var. Onlar kendi aralarında ve kesinlikle belediyemizin dışında, iki firma kendi aralarında anlaşamadıklarını ve işi bir başka firmaya vermek istiyoruz talebinde bulundular. Bizde işi devir alacak firmayı inceledik ve işi bitireceklerine inandık. Onlar da aralarında noterde bir protokol yaptılar ve bizde onay verdik. Ve kendileri de birbirleri arasında devir aldılar, kendi alanları ile ilgili inşaatın taahhüdü ile ilgili. O noktada bir sorun yok. O alanın Nevşehir Belediyesi’ne devri falan söz konusu değil. Haberde bu alanın satıldığı ifadesine yer verilmiş . Ortada satılan bir yer yok. Ancak biz baştan beri , beri Belediye Hizmet Binamızın bulunduğu o alanı şehrimizin turizmine katkı sağlasın düşüncesi ile turizm işletmelerine kazandırmak istiyorduk Dikkat ederseniz konsepti de otel konseptine benzer şekilde yapılmıştı. Meclisimizden aldığımız karar, oranın satılması konusunda belediyemiz encümenine yetki verilmesi. Arkadaşlarımız ihale hazırlıklarını sürdürüyorlar.. Belediyemizin bu alanı satışı ile ilgili olarak kuvvetli bir ihtimalle muhammen bedeli 36 Milyon TL + KDV olacak. Belediyemizce oluşturulan komisyon onunla ilgili çalışma yapıyor.”

BU KOMPLEKS,ŞEHRİMİZE TAMAMLANDIĞINDA YÜKLÜ MİKTARDA GETİRİ DE SAĞLAYACAK
Ünver, noterden karşılıklı yapılan sözleşme ile yapım işini alan firmanın cezai yükümlülüğünün bitmediğine işaret ederek,bunların bile Nevşehir için önemli bir kazanım olacağını ifade etti. Ünver şöyle konuştu; “ Yeni devir alan firmanın cezai müeyyidesini de bitirmiyor. İnşaat devam ettiği sürece günde 10 bin TL ceza ödeyecek. İnşaat tamamlanıncaya kadar da belediyemize yüklü miktarda belediyemize gelir olacak. Öyle bir binayı belediye binası yapamam. Yani bu kadar şehrimize gelir getirecek bir merkezi belediye binası yapamam. İnşaallah yeni Nevşehir Külliyesi’nin karşısında, 50. Yıl Parkı dönüşündeki bir alanda Nevşehir Belediyesi Hizmet binasının yapımını tasarlıyoruz. Proje çalışmalarımız son aşamaya getirildi. Kısa sürede inşaat çalışmalarına da başlanacak. Ancak Biz şehrimize değer katmak çabası içerisindeyiz. Ciddi şekilde şehrimiz değer kazanır, nasıl turizm alt yapısına katkı sağlar biz bunu hesaplıyoruz. Onun için şu anda alınmış satılmış herhangi bir şey yok. İhaleye girmek isteyen bütün hemşehrilerimize ihalenin kapısı açık. Onun için önümüzdeki günlerde ihaleye çıktığımızda belediyemize ait olan yeri alabilir. Müteahhit, diğer kısmı sözleşme ile eski müteahhitten devir aldı ve inşaatta ciddi bir ivme kazandı hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Güçlü bir firma olduğunu düşünüyorum, inşallah şehrimize önemli bir kazanım olacaktır. Bu merkez vasıtasıyla müeyyideler ve dilimlerle birlikte yüklü miktarda bir de gelir sağlanmış olacak ve elde edilen gelirlerle de ciddi yatırımlar yapılacak. Ben bu şehrin menfaatine ne varsa onun altında varım, altına imza atıyorum, gözümü de budaktan esirgemem. Ama bu şehrin menfaatine ters olan ne varsa hepsinin de
karşısındayım. Onun için Nevşehir belediyesi ve halkı da bu konseptin satışından karlı çıkacak ve o da şehrimize yatırım olarak geri dönecek. Kendi meslektaşlarımın konuya ilişkin hassasiyetleri içinde teşekkür ediyoruz. Bu proje ile Nevşehir kazanacak, benim derdim o.” diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, proje çalışmaları tamamlanan ve büyük bir ihtimalle Nevşehir Arena olarak da isimlendirilecek 11 bin kişilik stat projesine ilişkin olarak da açıklamalarda bulundu. Tesis ile spor anlamında ciddi getirilerin sağlanacağını aktaran Ünver, tesis çevresinde de çeşitli spor etkinliklerinin de yapılacağını kaydetti.