Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı ve Rahşan Kolutek Nevşehir TOKİ Meslek Teknik Anadolu Lisesinde Kadına Şiddet ve Aile İçi Şiddet Konferansını Verdiler.

Şiddetin ortadan kaldırılması, çocukların eğitim hayatlarına devam etmeleri, ailelerin boşanmalarının önlenmesi gibi konular hakkında bilgiler verildi. 

Aileler şiddet yüzünden kopan evlilik bağları neticesinde boşanmakta, çocuklar sahipsiz kalarak sokak çocukları olmaktadırlar. Aile de şiddet gören çocuklar topluma faydalı bir birey olamamakta, başta kendileri ve aileleri olmak üzere, çevresine, vatanına ve milletine zarar verebilmektedirler
 
Şiddetin ortadan kaldırılması, çocukların eğitim hayatlarına devam etmeleri, ailelerin boşanmalarının önlenmesine, Aile içi şiddet gören kadın ve kız çocuklarımıza kanuni haklarını aramaları konusunda yol gösterilerek, ulaşılabilir koruyucu hizmetlerin düzenlenmesi gerekli, mercilere, ulaşılması Eğitimin Önemi,  Aile ve toplumda iletişim konuları anlatıldı

Nevşehir Kadın Derneği olarak. altı kişilik  eğitimci ekibimizle  Pisikoloğ ,Doktor, Aile Danışmanı,Yr.Doç.Dr Öğretim görevlisi  Avukatlarla Gönüllü çalışmaktayız Ayrıca Ailenin Önemi ve iletişim Konularını da Dernek Başkanı Makbule Atlı Vermekte .
Durmak yok çalışmaya devam ediyoruz