Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı,Sarılar ve Altıpınar köyünde dün saat: 15:00 ila 16.00 arasında başlayan ve yaklaşık 40 dakika kadar devam eden  şiddetli yağmur sonucu Topaklı,Sarılar ve Altıpınar köyü sel sularının altında kaldı.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı kasabasında dün etkili olan yağmur nedeniyle çok sayıda Vatandaşlarımızın evleri ve arazileri sel suları altında kalırken çok sayıda hayvanda telef oldu.

Zarar tespit çalışmaları için Avanos Kaymakamlıüğı,Avanos İlçe Tarım ve Özel İdare kurduğu bir heyet sel felekatinin etkili olduğu Avanos ilçesi Topaklı,Sarılar ve Altıpınar köylerine hareket ettiler.

Sel felaketine ilişkin olarak www.fibhaber.com a açıklamalarda bulunan sel mağduru İlbay Metin isimli genç vatandaşımız;Topaklı da Dün etkili olan Yağmur sel felaketine döndü zarar büyük kışlık yiyeceğimizi ve yakacağımızı sel götürdü hayvanlarım telef oldu.Allah daha beterinden esirgesin canımız sağ şükür dedi. Sel felaketi nedeniyle evimiz,ekili alanlarımız hep sular altında kaldığını belirterek biriktirdikleri erzakların sel sularına kapıldığını belirtti.

Sel mağduru İlbay Metin,yaklaşık 40 civarında beslediğim küçük baş hayvanlarım telef oldu.Beslediğim tavukların yumurtasıyla kazanarak aldığım kış için odun ve 1,5 ton kömürde telef oldu.Şuan ortalam sadece şahsıma 1,5 milayarlık zararım mevcut dedi. 

İşte Topaklı kasabasında meydana gelen sel felaketinin dehşet görüntüleri ilk kez www.fibhaber.com da...