-          Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı Yapıldı

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Türkiye Ulusal Ajansı, Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanları ile UDYK üyeleri  ilçe kaymakamları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan açılış konuşmasında Nevşehir’de projeler kapsamında elde edilen hibelerin artarak devam edeceğine inandığını ve Avrupa Birliği sürecinde bir birlik içerisine çalışmalara ve faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar ise Nevşehir ilinde özellikle 2012 ve 2013 yılında bu yana özellikle Avrupa Birliği projeleri kapsamında yaklaşık 2 milyon avro hibe kazanıldığı ve özellikle eğitim projeleriyle çok sayıda öğrenci ve eğitimcinin Avrupa’ya hareketlilik yaptığını dile getirdi.

Türkiye Ulusal Ajansı Okul Eğitimi Koordinatörü Onur Aydemir ise katılımcılara Erasmus+ programı hakkında detaylı bilgi verdi. Aydemir,  Erasmus+ programında bireysel hareketlilik projeleri için son başvuru tarihinin 17 Mart, stratejik ortaklık projeleri için ise 30 Nisan olduğunu söyledi ve Nevşehir’den çok sayıda proje beklediklerini kaydetti.

Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanı Ramazan Özdemir de mali destek programı hakkında bilgi verirken, Nevşehir ilinin mevcut durumu hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Ahiler Kalkınma Ajansı olarak hibe programlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve araştırmaya yönelik programlara da destek verdiğini belirterek başta bölge tanıtımı olmak üzere kalkınmaya yönelik somut çıktılar sağlayan her türlü programa destek vereceklerinin altını çizdi.

9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerinin de ele alındığı program dilek ve temennilerin belirtilmesi ile sona erdi.