30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. Yıl Dönümü Resepsiyonu Verildi.

Nevşehir İlhami Aktaş tarafından İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Topuzluhan tesislerinde Cumhuriyet resepsiyonu verildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü münasebetiyle Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve Eşi Hanımefendi Songül AKTAŞ’ın himayelerinde ilimizde resepsiyon verildi.

Yaklaşık bir saat süren resepsiyona ; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Özel İdare Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir TKDK Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Gümrük Ve Ticaret Il Müdürü Ahmet Taygurt,  Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Ortahisar Belediye  Başkanı İsmail Genç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Şehit Ve Gaziler Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi,  Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda daire müdürleri katıldı.


Programda konuşan Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirterek, vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milletinin, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi verdiğini kaydetti.
Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş konuşmasının devamında; “Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizmiş, ecdadımızın büyük fedakarlıklarla vatan yaptığı mukaddes topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur.
Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Anadolu’nun ebediyyen Türk yurdu olduğunun ilanı, millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur.

30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır.
Bugün bizler de, bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir.
İnanıyorum ki Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle, Ordusuyla, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.
Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir güç zedeleyemeyecektir.
Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.


Teröre karşı gece-gündüz, yaz-kış demeden kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması, halkımızın huzur ve esenliğinin sağlanması için yüksek bir vazife şuuruyla görevini yapan asker ve polisimizin bu mücadeledeki fedakârlıkları takdire şayandır. Büyük bir özveri ve feragat timsali olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, emsalsiz cesaretleriyle, kahramanlıklarıyla, milletimizin gönlünde müstesna yer edinmişlerdir.

Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan şer ve terör odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.”diye konuştu.

Programda son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü pastası kesilerek, davetlilere ikram edildi. Ardından davetlilere havai fişek gösterisi yapıldı.