Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından il genelinde vatandaşların sıkıntılarını devlet ile paylaşabilmesi amacıyla “Açık Kapı” uygulaması başlatıldı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından vatandaşların sıkıntılarını, dertlerini devlet ile paylaşabilmesi amacıyla başlatılan “Açık Kapı” uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından başlatılan bu projede vatandaşlar her Pazartesi günü öğlen vaktine kadar Vali Aktaş ile randevu almaksızın görüşebilecek ve sıkıntılarını anlatabilecek.
Vali İlhami Aktaş yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 ay önce atanmış olduğumuz Nevşehir’de geldiğimiz günden beri özellikle yaşadığımız 15 Temmuz sürecinde tüm vatandaşlarımıza hem hal olarak hem de dert olarak bize gelmek isteyen vatandaşlarımızı kucaklayıcı bir şekilde devletimizin şefkatli yüzünü gösterecek uygulamalarımızı başlatmıştık. Bunu bir adım ileriye götürüp hükümetimizin bakanlığımızın da talimatları çerçevesinde vatandaşlarımıza hiçbir sınırlama randevu kaydı getirmeden gelip burada tüm özelini, sorunlarını anlatabileceği bir ortam oluşturmak istedik. Devlet ile vatandaşın buluşması bu devletin vatanın asıl sahibi olan milletin kendine ait olan yerlerde devlet kapısı olarak bildiği yerlerde rahatça girilip çıkılmasını sağlamak, kapıların arkasında öyle çok önemli şeylerin olmadığını bilmesi, kendini güvende hissetmesi, kendini önemli bir vatandaş olarak görmesi için özellikle demin dediğim gibi 15 Temmuz sürecinde devletine, vatanına sahip çıkan vatandaşlarımızı kapımızı da gönüllerimizi de sonuna kadar açmış bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımız her türlü konuda devletimizin bize verdiği yetki ve görevler çerçevesinde gelip burada derdini anlatabilecek. Beraber burada onun derdi ile hem dert olup beraber çözüm üretmeye çalışacağız” dedi.
Vatandaşların büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Aktaş, “Yaklaşık 5-6 vatandaşımız ile görüştük. Hepsi öncelikle böyle bir uygulama başlamasından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Tabi bende basın mensuplarına bu uygulamayı vatandaşlarımıza duyurdukları için. Vatandaşlarımız memnuniyetlerini ilettiler. Rahatlıkla gelip gideceklerine olan inançlarıyla daha rahat davranacaklarını söylediler” diye konuştu


Nevşehir Valisi Aktaş, “Açık Kapı” Uygulaması Başlattı
Nevşehir Valisi Aktaş, “Açık Kapı” Uygulaması Başlattı