Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, mülki amirliği döneminde ülkenin çok çeşitli yerlerinde yaptığı görevleri sırasında basın ile iyi diyalog içerisinde çalışma yaptığını söyledi. Aktaş, basının değerini bildiğini ve karşılıklı işbirliği içerisinde çalışmak isteğini de ifade etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ve Yönetim Kurulu üyeleri Valiler Kararnamesi ile Nevşehir'e atanan İlhamı Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İbrahim Uysal ve Coşkun Sağlamdin'in yanısıra Yönetim Kurulu üyeleri Murat Şişman, Can Taşkın, ve Veysel Kılıç katıldı.

Ziyarette açıklama yapan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Coşkun Sağlamdin, cemiyet olarak 'hayırlı olsun' dileklerini iletmek üzere geldiklerini ifade etti. Nevşehir'de 2 günlük gazete, 5 radyo, 1 televizyon ve aktif olarak hizmet veren internet haber siteleri ile saygın, güçlü, yaygın ve güvenilir haber sorumluluğunu taşımaya çalıştıklarını belirten Sağlamdin, şunları kaydetti: "Nevşehir, dünyanın gözbebeği konumunda bulunan, eşi benzeri bulunmayan tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan huzurlu bir kent konumundadır. Basın mensupları olarak kamu ve sivil toplum kuruluşları ile iyi bir diyalog içerisinde ilimizin gelişmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmek üzere çalışmaktayız. Profesyonel bir haber ağı ile ilimizin tüm güzelliklerini, yaşanan olayları üzüntüleri, sevinçleri tüm dünyaya anlatmak üzere amatör bir ruh ile çalışmaktayız.

Konu ilimiz olunca yaptığımız haberlerde daima olumluyu aramayı istiyoruz. Tabi ki bu arada daha güzeli bulmak için kırmadan, ahlaki ve vicdani kurallara uygun biçimde eleştirel haberler de yapıyoruz. Bunu ilimizin daha da gelişmesi için yapıyoruz. Sayın Valimiz ile de iyi bir diyolog içerisinde, ilimizi çok daha ileri düzeye geçecek çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Sayın Valimize tekrar 'hoş geldiniz' diyor, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kamu hizmeti yapan basın mensupları ile ilin gelişmesi için birlikte çalışmayı arzu ettiğini ifade etti.

Ziyaret sonrasında Vali İlhami Aktaş ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.