Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, geçtiğimiz günlerde Antalya ilinde düzenlenen eğitim seminerinin son derece faydalı geçtiğini ve bu eğitim seminerine ilimizden 4 ziraat odasının katıldığını söyledi.

Eğitim seminerinin son derece yararlı geçtiğini kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, “Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Birliğe borcu bulunmayan Türkiye genelindeki odaları davet ettiği eğitim toplantısı Antalya da yapıldı. Biz bu toplantıya 4 odamız katıldı. Nevşehir Merkez ziraat odamızın yanı sıra Ürgüp, Kozaklı ve Acıgöl ziraat odalarımız katıldı. Toplantının otelde yapılmasından faydalı bir eğitim çalışması oldu. Söz konusu toplantıda Ziraat Odaları Birliğinin Kanunu anlatıldı. Muhasebe uygulamaları, Satışlardaki tutulacak evraklar, Personel yönetmeliği, Meclisin görevleri, Yönetimin görevleri, Halkla ilişkiler ile Basın ile ilişkiler anlatıldı. Üç gün süren seminer büyük ölçüde faydalı oldu. Bizim odalarımızın ileriye dönük çalışma performansının sık yapılmasını istiyoruz. 770 odadan yaklaşık 358 oda başkanımız söz konusu toplantıya katılım sağladı. İşlevini yerine getiren bir oda olmanın hazzını bize orada yaşattılar. Bu organizasyonu yapan Ziraat odaları birliğimize buradan teşekkür ediyorum” dedi.

28 Şubat 2013 Tarihine kadar sürecek olan ikinci bir toplantı için Nevşehir Ziraat odası Başkanı ile birlikte 4 oda başkanı yine Antalya iline gitti.

İkinci toplantının TİGEM tarafından düzenlendiğini kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, “TİGEM ‘in Nevşehir Bayisiyiz. Bu yıl 500 ton dolayında buğday tohumu satışı yaptık ilimizde. Şu anda da yonca tohumu yapıyoruz. Zaman içerisinde devletin yetiştirdiği tohumun üreticiye ulaşmasında bir köprü durumundayız. Bu konuda yapılacak eğitim toplantısına Kozaklı, Ürgüp, Nevşehir Merkez, Derinkuyu ziraat odaları olarak katılıyoruz. Bu tür toplantıların faydalı olduğuna inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Haber:Ali Çamur