Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı hac ön kayıtlarını 18 Ocak 2016 tarihinden itibaren almaya başladı.

Nevşehir İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilk defa Hacca gitmek için kayıt yaptıracak, hacı adaylarının 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinden ya da internet üzerinden kayıt yaptırabilecekleri kaydedildi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Daha önce kayıt olan hacı adaylarımızın, müracaatları sistem tarafından otomatik olarak yenilenecektir. Kuralar ise 02.03.2016 tarihinde saat 11.00’da internet ortamında yapılacaktır.
Bu yıl ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları için hac ön kayıt ücreti 20 TL. olup, bu ücret hacı adayları tarafından bütün devlet bankaları ile bazı katılım bankalarında bulunan online hesaba yatırılacaktır. Söz konusu ücretin yatırıldığına dair banka dekontu İl ve İlçe Müftülüklerine ibraz edilerek, hac ön kaydı yapılacaktır. Daha önce kayıtlı olan hacı adayları adres ve telefon değişikliklerini, 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında Müftülüğe şahsen gelerek güncelleyebileceklerdir. 2016 Kura sonucunda kesit kayıt hakkını kazananlar, kayıt belgesini internet üzerinden cep telefonuna gelecek olan sms şifresini girdikten sonra alabileceğinden, mağdur olmamaları için bilgi değişikliklerini yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.