Nevşehir Il Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bir araçta yaptıkları aramada Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait 95 adet tarihi eser ele geçirildi.
Nevşehir Il Jandarma Komutanlığı'nca Kayseri-Nevşehir Karayolu Sarıyazı mevkiinde Ürgüp ilçe Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararı sonrasında yol kontrol ve arama faaliyeti yapıldı. Bu sırada durdurulan bir otomobilde yapılan kontrolde, sürücü koltuğu altına gizlenmiş vaziyette siyah el çantası içerisinde 22 adet grek Gümüş, 6 adet Roma Gümüş, 1 adet grek bronz sikke, 1 adet osmanlı bronz sikke, 9 adet Roma şehir bronz sikke, 5 adet Gümüş kap Roma devlet sikke, 34 adet Roma devlet bakır ve bronz sikke, 3 adet bakır bizans sikke, 5 adet tam ve 2 adet kırık Roma bizans islami yüzük, 1 adet islami mühür, 1 adet Roma dönemi ok ucu, 5 adet obje toplam 95 adet Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait eski eser ele geçirildi.

Olay sonrasında tarihi eserler ile birlikte yakalanan bir şahıs ifadesinin alınmasının sonrasında çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.