Nevşehir'de 'Patates Siğili' görülen alanlara alternatif ürün ekimi gerçekleştiren çiftçilere yönelik olarak Alternatif Ürün Desteklemesi ödemelerine başlanıldı. Bu kapsamda il genelinde bin 867 çiftçiye toplam 6 milyon 436 bin 38 TL ödeme yapılacak.
Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir'de geçtiğimiz yıllarda patates ekim alanlarında görülen 'Patates Siğili' hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başlatılması ve bu alanlarda üreticilerin patates üretimi yasaklanmasının ardından patates ekimi yasaklanan alanlarda üreticilerin alternatif ürünlere yönelmesi amacıyla Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alternatif ürün desteği yapılıyor.

Bu kapsamda patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkiler, fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünleri yetiştiren veya nadas uygulayan çiftçilere, yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre dekar başına 110 TL ödeme yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Nevşehir il merkezi ve bağlı kasaba ve köylerde 740, Derinkuyu ilçesinde 851, Ürgüp ilçesinde 243 ve Acıgöl ilçesinde 33 olmak üzere toplam bin 867 çiftçiye 6 milyon 436 bin 38 TL destek ödemesi yapılacak. T.C Ziraat Bankası şubeleri kanalıyla yapılacak olan destekleme primlerinin ödemelerine başlanıldığı açıklandı