Nevşehir Merkez Herikli Mahallesi’nde gece geç saatlerde bir ev kundaklandı. Alevler tüm binayı sarmadan itfaiye tarafından söndürüldü.

1940 yılında Mesut Kopartan tarafından yaptırılan ve o dönemlerde Nevşehir’in önde gelen kişilerinin de bir araya geldiği ve yıllarca dost meclisi olarak da kullanılan ev kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmak istendi.

75 yıllık tarihi binaya gece kapıyı zorlamak suretiyle giren kişi veya kişiler ağa odası olarak adlandırılan büyük odanın çeşitli yerlerine ve ahşap aksamlarına gazlı bez  bırakıp ateşe verdi.

Sahur vakti mahalleyi gezen davulcunun alevleri görerek itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler yangını diğer odalara ve çevredeki binalara sıçramadan söndürdü.

Herikli Mahallesi Ilıca Yolu No: 43’te bulunan tarihi binanın bugünkü sahiplerinden Nejdet Kopartan, kentsel dönüşüme giren mahallemizde şehrin geçmişi adına önem sahibi olan binayı yakmaya çalışan ve kısmi olarak da yakan kişi yada kişilerin bulunması için şikayette bulundum. Türk Polisi’ne ve adaletine güveniyorum” dedi.

Kopartan binanın neden yakılmak istendiği konusunda ise herhangi bir fikrinin olmadığını kaydetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı