Beşir Derneği ve Türk Kızılayı işbirliği ile düzenlenen “Bir Damla Bin Umut” kan bağışı kampanyasının Nevşehir ayağı 26-27-28  Nisan tarihlerinde tamamlandı. Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen organizasyonda 239 ünite kan bağışı toplandı. Organizasyonun açılışı Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Milletvekilleri A.Erdal FERALAN Ebubekir GİZLİGİDER,  Belediye  Başkanı Hasan ÜNVER, STK Temsilcileri ve Vatandaşlarımız tarafında yapılmıştır.

“Bir Damla Bin Umut 2014” Başladı

Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği ve Türk Kızılayı kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı.

Bu birliktelikle 2013 yılında tüm Türkiye’de gerçekleşen ve 36.000 ünite kan bağışı toplanan “Bir Damla Bin Umut” kan bağış kampanyası 2014 yılında da devam ediyor. Kampanya ile toplumda kan bağışına olan ilginin daha da artması hedefleniyor.

Hedef 100.000 Ünite

2014 yılında hedeflenen kan bağışı 100.000 ünite olarak belirlendi. Türkiye’de 250 noktada gerçekleşecek olan kampanyanın hedeflenen rakamla birlikte geçen yıl olduğu gibi yine rekor kırması bekleniyor.

Kan İhtiyacı İçin “www.kankardesim.org”

Kan bağışı yaşam için önemlidir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Bu düşüncelerle yeni projeler üreten Beşir Derneği kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek, ihtiyaca yönelik destek verebilmek için internet sitesi açtı.

www.kankardesim.org sitesinden acil kan ihtiyacı olan herkes yararlanabilir. Kan bağışı ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz siteyi ziyaret ederek üye olabilirsiniz.

Beşir Derneği tüm halkımızı www.kankardesim.org sitesini ziyaret etmeye davet ediyor.