Nevşehir merkez Esentepe mahallesi Kavşakta bulunan bir manav dün gece geç saatlerde kapalı iken  kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Gece devriyesi yapan Nevşehir Polisimiz tarafından olaydan çok kısa bir süre içerisinde manavda çıkan yangın farkedilerek zaman kaybedilmeden Nevşehir İtfaiyesine haber verildi. 


Yapılan inceleme sonunda iş yerine pet şişe içerisinde yanıcı madde atıldığı belirlendi. Nevşehir itfaiye erleri tarafından yangın büyümeden söndürüldü. Tamamı tahta ahşap döşenmiş iş yeri önündeki tutuşan çadırdan mekana sıçramadan söndürülürek bir anlamda büyük bir facianın dönüldü.

İşyeri sahibi ; Tek tesellim erken farkedilerek müdahale edilmiş bu yüzden fazla alevlenmemiş. Yoksa büyük bir facia olacaktı” güvenliğimizin mimarı Polisimize ve itfaiye erlerimize teşekkür ediyorum  dedi.

Bugüne kadar hiçbir kimseyle husumetinin olmadığını söyleyen İşyeri sahibi şunları söyledi: “ Bu olayda göstermiştirki Güvenlik kamerası tüm işyerlerimiz adına önemli bir hal almıştır. Kamera takılması en azından bu işi yapanlara bir caydırıcılık olur. Gerek yan dükkan ve çevre ile manavımıza ait güvenlik kameraları polislerimiz tarafından incelemeye alındı dedi.”


Olayla ilgili soruşturma devam ediyor...