Türkiye 29 Mart 2006'da meydana gelen Güneş tutulmasını gözlemleyen en şanslı ülkelerden biriydi. Nevşehir'den'de tam hüneş tutulması en net anıyla izlenebildi. Özellikle öğrencilerin ve turistler için büyük merak uyandıran günde Nevşehir merkez Göreme oteli arkasında resimde göründüğü gibi Çözüm dershanesinde öğrencilerde bu güne şahitlik yapmak için saatler: 12:46 yı gösterdiğinde cam ,pencere balkona koştular... Ve büyük bir heyecan ve keyifle tam güneş tutulmasını izlediler.Zira  Bunu kaçıranlar bir sonraki tutulma için 2060’ı beklemek durumundaydılar.
 
Nevşehir'de Saatlerimiz 12.46 - 14.02  arasını gösterdiğinde 3 dakika 15 saniye süresince Tam Güneş Tutulması çıplak gözle rahatlıkla izlenmişti.

İşte bu resimde 29 mart 2006 Pazartesi günü saat 13.00 Göreme Oteli arka tarafında güneş tutulmasını izleyenleri görüyorsunuz...

KAPADOKYA'YA HÜCUM

Kapadokya’da güneşin batışının en iyi izlendiği yerlerden Kızılçukur bölgesinde, güneş tutulmasını izlemek için yaklaşık 3 bin kişi toplandı.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Ortahisar beldesi yakınlarındaki Kızılçukur bölgesinde Nevşehir Valiliği, Nevşehir ve Ürgüp belediyeleri, Kapadokya Rehberler Derneği ve turizm firmaları, güneş tutulması için program düzenledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin güneş tutulmasını izlemek için toplandığı bölgede katılımcılara, şarap ikram edildi; 7 bin civarında özel gözlük ile bazı sponsor firmalarca günün anısına tişört dağıtıldı.

Bölgede faaliyet gösteren balon turu firmaları da günün anısına balon uçurmaya çalıştılar, ancak havanın rüzgarlı olması nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Foto:Faruk Sağcan Arşivinden