AK Parti Nevşehir Milletvekilleri geçtiğimiz hafta sonu ziyaretlerinde Derinkuyu ilçesinde faaliyetini sürdüren Plantko Fidecilik Tesislerinde gezi ve  incelemeler de bulundular. Derinkuyu İlçemiz sınırları dahilinde faaliyetini sürdürmekte olan Plantko Fidecilik Tesislerinde gezi ve incelemelerde bulunarak tesislerin kuruluşu ve yürütülen çalışmalar ile projeler hakkında Derinkuyu Kaymakamı  Mithat Can KUTLUCA ve İşletme sahibi Ali ŞAHİN'den bilgi aldılar.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider burada yaptığı açıklamasında Alternatif ürün desteği müjdesini Derinkuyu da verdik...Çiftçimizin artık sadece patatese mahkum kalmayacağını yeni alternatif ürünlere şok desteklerin geleceğini müjdeliyoruz.AK PArti Hükümeti olarak Çiftçilerimize her konuda destek sağlıyoruz sağlamayada devam edeceğiz dedi.

 

Konu hakkında açıklamlarda bulunan İl Müdürü  Okan Yılmaz da;  İl Müdürlüğü olarak çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olan çilek üretimini Nevşehir’de kısa ve orta vadeli  sürede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek bu doğrultuda özellikle tarım çiftçisine altarnatif olarak çilek bahçesi kurdurmayı hedeflediklerini söyledi.
Çilek özellikle Kozaklı ilçesinde ciddi olarak üretiliyor....Nevşehir de de özellikle Derinkuyu bölgesinde Patatese altarnatif olarak gösteriliyor.