Nevşehir Belediyesi tarafından Kıratlıoğlu Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki eğitilebilir zihinsel engellilere yönelik açılan okuma-yazma eğitimlerinde hedeflenen başarı sağlanıyor. 2014-2015 eğitim döneminde açılan okuma yazma eğitimine katılan engelliler, aldıkları eğitimle okuma öğrenmenin yanı sıra yazmayı da başarıyorlar.

Nevşehir’de Eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra  engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Nevşehir Belediyesi bünyesinde hizmet üretmeye başlayan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde bir biri ardına açılan eğitici kurs çalışmaları ile engellilerin farkındalık kazanmaları hedefleniyor.

Bu belirgin hedef doğrultusunda engellilere yönelik olarak alanında uzman eğiticiler gözetiminde gerçekleştirilen okuma-yazma eğitimine katılan engelliler artık hem okuyup hem de yazabilme seviyesine ulaştılar.