Nevşehir’de grip salgınının baş göstermesi ile birlikte aktarlarda satışlar arttı. Lokman Hekim Baharat işletme sahibi Aktar Mustafa Çalışkaner, “Satışlarımızda son 15 günde artış oldu” dedi.

Nevşehir’de grip salgınının baş göstermesi ile birlikte vatandaşlar alternatif tıbba yöneldi. Nevşehir’de aktarcılık işi ile uğraşan Aktar Mustafa Çalışkaner, kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı önlem almak için vatandaşların alternatif tıbba yöneldiğini söyledi.

Son 15 gün içerisinde satışlarında artış olduğunu belirten Çalışkaner,, “Kış aylarının gelmesi ile beraber grip salgınında ciddi bir artış var. Özellikle çocuk yaştaki hastalar bu konuda daha çok muzdarip. Vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel destek tavsiye ediyoruz. Satışlarımızda son 15 günden beri artış var” ifadelerini kullandı.
Aktar Mustafa Çalışkaner, ayrıca gribal enfeksiyonlara karşı kullanılacak bitkisel ürünleri söyleyerek, “Bununla ilgili alternatif tıp olarak adaçayı, gülhatmi, zencefil, karanfil, okaliptüs gibi ürünlerin sıkça tüketilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.