NEVŞEHİR FİBHABER- Özel- Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin Mazı Köyünde bugün öğlen saatlerinde merada otlayan ineklerin üzerine yıldırım düştü, üç inek telef oldu.

"Nevşehir Mazı köyünde inek sürüsüne yıldırım düştü"

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin Mazı Köyünde bugün saat : 14:30 sularında merada otlayan ineklerin üzerine yıldırım düştü, 3 inek telef oldu 10 inek ise yaralandı.

İsminin Hikmet Bayram olduğu öğrenilen ve bölgede çobanlık yapan vatandaş olay anında şoka girdi.Can çekişen ineklerden kesebildiğini kesen ve  Yıldırımla birlikte yerde çıkan ateşin etkisinde kalarak büyük korku yaşadığı belirtilen sürünün çobanı Hikmet Bayram çevredeki köylü vatandaşların gelmesiyle Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.Sağlık  durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Öte yandan olayı duyan köylüler de hayvanın kime ait olduğunu tespit etmek için olay yerine geldiler.

Vatandaşlarda meranın yüksek kesimde olması ve sürekli yağmur alan bir yer olması nedeniyle yağmurlu havalarda bu tarz durumlarla sık sık karşılaştıklarını belirttiler.

Olayın yetkililere bildirilmesi üzerine Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri incelemede bulundu. Meme kısımlarında ve karın altlarında yanma meydana gelerek Telef olan hayvanlardan kesilen inekler için yenilebilirliğine Veterinerler karar verecek.Diğer telef olanlar ise iş makinesiyle mazı köyünde gömüldü.












































Foto: Bayram Kaygısız / FİB Haber