Nevşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında hizmete kazandırılan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde,2014-2015 etkinlik döneminde 171 organizasyon gerçekleştirildi.
 
Nevşehir’de hizmete girdiği günden beri kültürel ve sanatsal çalışmaların en yoğun şekilde yürütüldüğü merkeze dönüşen Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi, 2006 yılından beri gerçekleştirilen kültür ve sanat hayatının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi yönünde de önemli bir misyon üstlendi.
 
Başta tiyatro olmak üzere panel, toplantı, sempozyum, konferans ve çalıştayların yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşun sosyal ve kültürel kapsamlı çeşitli etkinliklerine de ev sahipliği yapan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ayrıca Türk Halk ve Türk Sanat Müziği koro çalışmalarının yanı sıra, Bağlama, Gitar, Kanun, Ney ve Keman gibi müzik aletlerinin kullanımına yönelik olarak çeşitli eğitim çalışmaları da yürütülüyor.
 
2006 yılından beri de 1100 e yakın kültür ve sanat çerçeveli çalışmaların sergilendiği Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, bundan sonraki süreçte de şehir hayatının vazgeçilmezlerinden olan kültürel ve sanatsal amaçlı çalışmalar artarak devam edecek.