Sosyal paylaşım sitesinin "Nevşehir Üniversitesi Aşk-ı İtiraf " sayfasında itirafını yayınlayan Ağrılı kürt bir gencin bu itirafı aslında herşeyi gözler önüne seriyor. İşte o kürt gencin itirafı...

Ben Ağrı'da ikamet eden kürt bir gencim. İki üç gün önce Nevşehir'e iş gereği 1 , 2 günlüğüne gittim, çarşıda falan gezerken hep ""Türk bayrakları, şehitler ölmez vatan bölünmez, şehit ailelerine ücretsizdir"" gibi yazılar gördüm.

Haberlerde izlemiştim kürtler linç ediliyor falan diye, bende nasıl olduysa rastgele bayrak asılı dükkânlardan birisine girdim ' - Abi buranın yabancısıyım Ağrı'dan geldim bana şu yeri tarif etsene', bir iki diğer dükkâna da 'abi Ağrı dan geldim param bitti açım' dedim... Sonuç mu? 

Biri kürtsün demedi, ellerinden geleni yaptılar beni sorduğum yere kadar götüren mi dersin yemek parası veren mi dersin oturtup çay içiren mi dersin, herkes elinden gelenin fazlasını yaptı..

Demek ki sen ülkene yanlış yapmadığın sürece ülkende sana yanlış yapmazmış..

Teşekkürler Türk kardeşlerim Teşekkürler Nevşehir...

Bizde www.fibhaber.com olarak tüm Kürt kardeşlerimize sesleniyoruz. Kürt - Türk gibi ayrımcılığa sizleri iten her kim varsa bilinki onlar sizin dostunuz değil düşmanlarınız. Yüzyıllardır aynı Al Bayrak altında bu vatan topraklarında yaşayan Türkü , kürdü , çerkezi , lazıyla bu ülkenin birer fertleriyiz. Ülkemiz üzerine oynanan bu tür oyunlara asla gelmeyin. Unutmayın ki Müslüman müslümanın kardeşidir.

“Bir müslümanın müslümanlara karşı canı, malı ve ırzı haramdır” buyurur. Aynı hadisin baş tarafında da Rasûlullah Efendimiz şöyle buyurur:

“Müslüman müslümanın kardeşidir. Müslüman, asla kardeşine zulmetmez, onu kendi başına terk etmez, onu zelil etmez. Bir müslümanın bir müslüman kardeşini hakir görmesi kadar büyük bir kötülük yoktur.”

Müminler kardeştirler. Öyleyse ey müslümanlar, dargın olan kardeşlerinizin arasını bulun. Kardeşlerinizin arasını ıslah edin. Kardeşler olun ve hayatınızı Allah için yaşayın. Kardeşliğinizde, ilişkilerinizde egemen güç sadece Allah olsun. Allah’ın koruması altına girin. Umulur ki, Allah’ın rahmetine ulaşır, nimetleriyle nîmetlenirsiniz.

Müslümanlar kardeştirler. Tasada, sevinçte, varlıkta, yoklukta, her zaman ve her ortamda bir müslüman diğer müslüman kardeşleriyle beraber olacaktır. Onlara asla zulmetmeyecek, düşmanlık düşünmeyecek. Müslüman kardeşlerinin malını, canını, ırzını, namusunu kendi malı, canı, kendi namusu bilecek. Müslüman kardeşlerine fedakâr davranacak. Kendisi aç kalacak ama kardeşlerine yedirecek. Kendisi giymeyecek, kardeşlerine giydirecek. Yardıma muhtaç olduğunda yardım edecek. Tıpkı bir vücudun âzâları gibi birbirleriyle bir dayanışma içinde olacaklar. Nasıl ki vücudun âzâlarından birine bir diken battığında tüm vücut o acıyı hissediyorsa, yeryüzünün neresinde olursa olsun herhangi bir müslümanın ayağına batan dikenin acısını tüm müslümanlar hissetmeli ve kardeşlerinin dertleriyle dertlenmelidirler.
Müslümanların kardeşliği gerçekten çok önemlidir. Maalesef bugün dünya müslümanları bu kardeşliklerinden habersiz bir hayat yaşamaktadırlar. Bakın Allah’ın Rasûlü bu konuda şöyle buyuruyor:

“Birbirinize haset etmeyiniz. Birbirinizin aleyhinde fiyatları kızıştırarak necş yapmayın (alışverişte birbirinizi aldatmayınız) Birbirinize buğz etmeyiniz. Birbirinize sırt çevirip dargın durmayınız. Birbirinizin pazarlığı bitmiş alışverişini bozmayınız. (Birbirinizin alışverişi üzerine alışveriş yapmayınız)” (Buharî, K. Edep 7/88; Müslim, K. Birr 4/1986)