Öğrenci Servisi Mağdurları Şimdi de Facebook’ta   

Nevşehir’in gündemine oturan öğrenci servisi problemi her gün yeni bir boyut kazanıyor. Olayın mağduru öğrenciler ve velileri, yaşadıkları problemleri şimdi de en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook’a taşıdılar.

Öğrenci servislerinden şikâyetçi olan veliler, seslerini daha geniş kitlelere ve daha etkin biçimde duyurabilmek için Facebook’ta “Nevşehir’de Öğrenci Servisi Mağdurları Dayanışma Platformu” adı altında bir sayfa açtılar. Sayfaya https://www.facebook.com/pages/Nev%C5%9Fehirde-%C3%96%C4%9Frenci-Servisi-Ma%C4%9Fdurlar%C4%B1-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Platformu/550193388415756 adresinden ulaşılıyor.  

Profil fotoğrafında “Haksızlığa Hayır” sloganı dikkat çeken sayfanın tanıtım yazısında ise kuruluş amacı “Nevşehir'deki öğrenci servislerinin haksız ve keyfi tutumundan mağdur olanların ve bu haksızlığa sessiz ve duyarsız kalmayanların dayanışma platformu.” Şeklinde belirtilmiş. Sayfada Nevşehir’deki öğrenci servisleriyle ilgili haber, fotoğraf ve yorumlara yer veriliyor.

Bilindiği gibi bir haftadır Nevşehir’de faaliyet gösteren öğrenci servisleri ile veliler arasında ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Konunun bir yandan Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından incelendiği; bir yandan da Rekabet Kurumu’nun gündeminde olduğu ifade ediliyor.

Nevşehir’de yaşanan öğrenci servisi problemin temel nedeni ise öğrenci servislerinin rekabeti oradan kaldırarak tekelleşmeleri, ücret ve hizmet yönünden öğrencilerin ve velilerin ihtiyaçlarına cevap vermeyerek kendi ücret ve hizmet politikalarını tek yanlı olarak dayatmaları ve servise kayıt sırasında velilere teminat senedi imzalatmaları olarak gösteriliyor.

Firmaların birçok okulda öğle servisi (yemekli servis) uygulamasını kaldırmaları ise öğrencilerin öğlen arasında sağlıksız beslenmelerine yol açtığı ve güvenlik endişelerini de beraberinde getirdiği ifade ediliyor.

Nevşehir’in gündeminden düşmeyen ve Fib Haber’in de yakın takipçisi olduğu bu konunun bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceği ise Nevşehir kamuoyunda merakla bekleniyor.

Haber: Fib Haber. Com