Nevşehir'de Polis ve jandarma ekipleri Denetimlerde Göz Açtırmadı...

Nevşehir İl Genelinde Polis ve jandarma ekiplerince önleyici kolluk faaliyetleri çerçevesinde, ilimiz ve ilçelerimizin giriş çıkış noktaları ile uygun görülen diğer noktalarda asayiş yol uygulamalarında  1 adet ruhsatsız tüfek, 2 Adet Tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 26 adet uyuşturucu hap, 1149 gram esrar, 4,3 gr eroin, 41,21 gram metanfetamin maddesi ile 1700 adet kaçak sigara ele geçirildi.


İlimiz genelinde, genel asayişin temini ile vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasaklanmış her türlü suç aletinin ele geçirilmesi amacıyla, Polis ve jandarma ekiplerimizce önleyici kolluk faaliyetleri çerçevesinde, ilimiz ve ilçelerimizin giriş çıkış noktaları ile uygun görülen diğer noktalarda asayiş yol uygulamaları yapılmaktadır. Anayasa ve kanunlarla verilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde ilimizde gerçekleştirilmesi muhtemel her türlü terör olaylarına, yıkıcı ve bölücü faaliyetler ile asayişe müessir olaylara önceden müdahale ederek önleyici kolluk faaliyetlerini en üst seviyede yerine getirilmeye çalışılmaktadır.


2016 yılının ilk 2 ayı içinde polis ve jandarma görevlilerimizce müstakil olarak ya da birlikte ilimiz genelinde toplam 191 noktada genel asayiş yol uygulaması yapılmış, bu uygulamalarda toplam 6308 araç ile 8780 şahıs sorgusu yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucunda adli makamlarca arandığı tespit edilen 195 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmıştır.
 

Bu uygulamalarda ayrıca 1 adet ruhsatsız tüfek, 2 Adet Tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 26 adet uyuşturucu hap, 1149 gram esrar, 4,3 gr eroin, 41,21 gram metanfetamin maddesi ile 1700 adet kaçak sigara ele geçirilerek sorumlular hakkında adli ve idari işlemler yapılmıştır. 

Nevşehir Halkının huzur ve güvenliği ile can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla uygulamalara aralıksız bir şekilde devam edilecektir. Vatandaşlarımızın uygulama yapan kolluk görevlilerimize gereken desteği vermeleri, şüpheli gördükleri her türlü araç ve şahısları 155 Polis ve 156 Jandarma ihbar hatlarına bildirmeleri büyük önem taşımaktadır.