Nevşehirli Rölyef Sanatçısı Ihsan Aker, Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaptığı bir çalışmaya gösterilen tepkilerin derin üzüntüsünü ve büyük şaşkınlığını yaşıyor....

Avanoslu sanatçı merhum Metin Aker'in oğlu, Rölyef Sanatçısı İhsan Aker www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasın da;" Yaklaşık 3 ay önce Avanos meydanı karşısında ki bir restorantta Kapadokya'yi ve peri bacaları'nın adininin nasıl geldiğini anlatan yüksek bir rölyef çalışması yaptım ve 2 haftadır restorant çalışmakta, yalniz bu hikayeyi anlatmak için bir peri işledim ve bu sorun olmuş baya eleştiri alıyormuş. Öyleki bazı müşteriler bu varsa biz gelmeyiz diye rest, çekiyorlarmis, şuan çok garip bir durum yaşıyorum. Tepki çeken o çalışmamın resminide gonderiyorum. Tepki nedeniyle benden bu peri objesini kaldirmam isteniyor ki bu is yapılmadan eskiz çalışmaya tamam demişlerdi. Açıkcası büyük bir şok yaşıyorum. Ve görüyorum ki El sanatları merkezi diye adlandırılan Avanos'ta sanata karşı bir yaptırım var " dedi.



İhsan AKER;
 'Lütfen Sanatıma Dokumayın!!!'


İşte 
Nevşehirli Rölyef Sanatçısı Ihsan Aker'in o açıklaması; "Kapadokyanin el sanatları merkezi olarak bilinen Nevşehir'in Avanos ilçesinde yapımı 3 ay süren 6 m x 3 m'lik "Kapadokya "konulu rölyef çalışmam malesef halk tarafından farklı yorumlar ve yaptırımlara maruz kalmasının derin üzüntüsünü ve büyük şaşkınlığını yaşıyorum.

Rolyefin içeriği peri bacalarinin isminin nasıl geldiğini, kaliteli üzümlerin yetiştiğini güzel dayanıklı atların bulunduğunu ve son yıllarda Kapadokya ile anılan sıcak hava balonlarını konu alan ve hiçbir sanatsal eleştirisi olmayan eserinde bulunan bir peri objesini kaldırılması için işletme sahibine; bu periyi burdan kaldirttin yoksa biz bu restoranta gelmeyiz gibi yaptırımlar ve dayatmalar yapılmakta.

Sanat eleştirilmesi için yapilir ama dayatma ve yaptırım söz konusu olamaz.

Türkiyenin sayılı turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya da; sanata karşı yapılan dayatma ve yaptırım bana çok manidar geldi."

Nevşehir Kapadokya Bölgesinde ki bir çok tarihi ve turistik merkezlerde, mekanları 
Rölyef Sanatçısı Ihsan Aker'in eserleri süslüyor...



www.periart.com