Olumsuz hava koşullarına rağmen İlköğretim Okulu önlerinde yapılan denetimlerde özellikle “Okul Servis Aracı Servis Yönetmeliğinde belirtilen hususlar, rehber personel bulundurma zorunluluğu, fazla yolcu, güzergah izin belgesi, okul taşıtlarında ve okul servis sürücülerinde aranacak şartlar, emniyet kemeri kullanmaları” hususunda denetim ve bilgilendirme yapılmıştır.

Yeterli donanıma sahip olmayan servislere cezai işlem uygulanırken, denetimlerin sık sık yapılacağı, kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağı ifade edildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çocuklar geleceğin teminatı olduğundan dolayı önemsediklerini belirterek, "Araçların gerekli olan belgelerinin bulunup bulunmadığına, şoförünün mesleki yeterlilik belgesine ve Özellikle emniyet kemerlerine bakıyoruz. Eksik evraklar gördüğümüzde gerekli ceza işlemlerini uyguluyoruz. Tek amacımız, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleridir" dedi.

Nevşehir genelinde okul bölgelerine sabah okul saatlerinde servislere yönelik uygulamalara devam ederken, öğle ve akşam çıkışlarda da bölgelerde yoğun bir denetleme yapan trafik polisleri, sürücüleri ve okul servislerinde bulunması gereken ve yapılması gerekenleri tek tek kontrol ediyor. Servis araçlarında veya sürücülerde eksiği olanlara cezai işlem uygularken, denetimler veliler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.