Gezici radarlar, Nevşehir karayollarında aralıksız çalışıyor.

Trafikte hız sınırını aşan sürücüleri kontrol eden radarların hedefi ise kazaları en aza düşürmek. Zaman zaman hız sınırını aşan sürücüler her ne kadar ceza almayacaklarını düşünseler de radarlardan kaçamıyor.

Gece ve gündüz yapılan “gezici radar" uygulamasında hız sınırını aşan sürücüler telsizle polis kontrol noktasına bildiriliyor ve durdurulan sürücüye ceza kesiliyor veya bir kaç hafta sonra sürücülerin adresleri ceza makbuzları gönderiliyor. Nevşehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin yol kenarında park halinde olan radar aracını görmeyince hız yapmasının önüne geçecek bir uygulama başlattı.

Gece ve gündüz yollarda radar devriyesi yapan sivil polis aracı, kara yolu için belirlenen hız sınırlarını aşan sürücüleri kayıt altına alıyor. Arkasından gelen radar aracını fark edemeyen sürücü ise, kendisini ilerde durduran polis ekiplerinin “Radara girdiniz” sözünü duyunca şok oluyor. Kendisini takip eden radardan habersiz olan ve hız sınırını ihlal eden sürücülere para cezası kesiliyor.

Gezici radar kontrolü yaptıklarını söyleyen yetkililer, trafik polisleriyle sürücüler arasında kontrollerin sıklığı açısından yakınmalar yaşandığını, ancak uygulamaların sürücülerin güvenliği için yapıldığını belirtti. 

Gezici radarlar son yıllarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Aksaray, Konya, Adana, Konya, Ankara ile Nevşehir karayollarında çalışıyor.