Gülşehir ilçemizde faaliyet gösteren, Taskobirlik sirke Fabrikası üzüm alımlarına devam ediyor.
 
Taskobirlik Sirke Fabrika'sı genel müdürü Mehmet ARMAĞAN'' ile yaptığımız Demeçte, diğer üzüm alımı yapan firmaların üzüm alımını durdurması ve manisa bölgési'nden ucuz üzüm almaları, bölgemizdeki üzüm üreticilerini zor duruma düşmelerine ve fiyatların aşağı çekilmesine müsade etmediklerini ve kapasitelerenin 2 katı ürün aldiklarını belirtti.
 
Armağan ; Şunu belitrmek gerekirse Çiftci'lerimizin her zaman arkasında olacağını ve firsatçılara prim vermeyeceklerini kaydetti.
 
ARMAĞAN; Projeleri konusunda ise;
 
  Üzümü alkol hammaddesi imajından kurtarip, yeni meyva suyu tebliginde de belirtildıgi gibi meyva sularindaki seker ilavelerinin yasaklanip meyvayi meyva ile tatlandirma Şartı getirildiğinden, İlerideki proje ve yatımlarımız bu yönde olacaktir.dedi.
 

Dünyada eşi ve benzeri olmayan ''Dimrit üzümü'müz bu Projemizle; bölgenin sanayilik degerli bir ürün haline gelmesini hedefliyoruz.
Yıllarca Bölgemizde fâliyet gösteren bağcilik istasyonu, 2 yıl önce kapanması bölge Çifçilerimizi zor durumda bırakmış bağcılığın gelişmesini engellemiş ne yazıkki siyasilerimizde üzümü devamlı alkol yapımında kullanılan bir ürün olarak gördüğünden, bölgede bagcilik tarihçesi olan bu İstasyonun kapatilmasına göz yummuşlardır.
 
''Acilen bu zihniyetten vazgeçilip bağcılığı daha etkin hale getirilmesi gerekmektedir dedi. Ayrıca Ticaret Odamız ve Ticaret BorsamIz siyasi Entrikalardan kurtulup asıl kurulus amaclarına dönmeleri gerekmektedir.
 
 
Malesef Oda ve Borsamız üyelerinin gelişen, küresel ekonamide ihtiyaclarını karşılamaktan oldukça uzaktır. Oda ve borsalarımız; sadece para tahsil vezneleri haline gelmiş Üretiıci ve Sanayicinin vizyonuna ayak uyduramamaktadır. Çoğu üretici ve sanayicinin yerini bile bilmemektedirler. Bu zihniyetle Bölgemizin gelişmesi ve yeni Türkiye'ye destek olmasi hayaldir. dedi.




Haber: SAMET ATEŞ