Nevşehir'de 57 yaşındaki emekli Mehmet M., 16 bin TL değerindeki altınlarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Mehmet M.'yi cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak kimlik bilgileri ve telefon numarasının terör örgütü mensuplarınca ele geçirildiğini ve yakalanmaları için operasyon yapılacağını söyledi. Mehmet M. İsimli adamdan yapılacak olan operasyonda kullanılmak üzere evinde bulunan para veya ziynet eşyalarını kendilerine verilmesini ve operasyondan sonra tekrar bunları iade edeceklerini söyleyen telefondaki dolandırıcı, Mehmet M.'nin evinde altınları olduğunu belirtmesi üzerine kendisinden altınları alarak evden çıkmasını ve durumdan kimseyi haberdar etmemesini istedi. Biranda endişeye kapılan ve telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiye inanarak evindeki 16 bin TL değerindeki altınları alan Mehmet M., telefondaki şahsın isteği üzerine içerisine altınları koyduğu poşeti il merkezindeki bir parka bıraktı ve ardından yeniden yenide döndü. Bu sırada parka bırakılan ve içerisinde 16 bin TL değerinde altın bulunan poşet ise dolandırıcılar tarafından alındı.

Eve döndüğünde durumu eşiyle paylaşan Mehmet M. dolandırılmış olabileceğinden şüphelenerek polise başvurdu. Polis merkezinde başından geçenleri anlatan Mehmet M.'nin ifadesi üzerine harekete geçen Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, MOBESE kamerası görüntülerinden Mehmet M.'yi dolandıran şahısların kullandıkları aracı tespit etti. Aracın plkasını çevre illerdeki Asayiş Şube Müdürlükleri ile paylaşan Nevşehir polisinin çalışması sonucu Mehmet M.'yi dolandırdıkları tespit edilen Müslüm D.(22) ve amcası Abdülrezzak D. (33), Amasya'da yakalandı. Aynı yöntemle Niğde, Tokat illerinde de dolandırıcılık yaptıkları belirlenen amca yeğenin kullandıkları araçta yapılan aramada ise Nevşehir'deki Mehmet M. İsimli emekli vatandaştan aldıkları 16 bin TL değerindeki altınlar ele geçirildi.

Müslüm D. ve amcası Abdülrezzak D. daha sonra çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'NEVŞEHİR'DE SON 15 GÜNDE 100 BİN TL DOLANDIRDILAR'

Bu arada Nevşehir'de son 15 gün içerisinde telefon dolandırıcıları tuzaklarına düşürdükleri kişileri yaklaşık 100 bin TL dolandırdılar. Aradıkları vatandaşlara kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan şahıslar, telefon veya kimlik bilgilerinin terör örgütü mensuplarınca ele geçirildiğini ve bu nedenle düzenlenecek olan operasyon da kullanılmak üzere para vermesi gerektiği söyleyerek kandırdıkları kişilerden kendilerine para havale yapmalarını istiyor. Bu güne kadar yapılan tüm uyarılara karşın dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlardan kimileri bankada bulunan hesaplarından para çekerek kimileri ise kredi kullanarak dolandırıcıların taleplerini yerine getiriyor.