Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, güvenlik hizmetlerinin, toplumun katılımını ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla trafik denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.
   
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nden trafik denetimleri ile ilgili yapılan yazılı açıklamada: “Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri trafik ekipleri ile birlikte şehrimizin işlek kavşaklarında yayalara yönelik trafik düzeni ve güvenliği açısından uyulması zorunlu olan trafik işaretleri ile ilgili duyarlılığı arttırmak amacıyla denetimlerini sürdürmektedir.

Özellikle yayaların karşıdan karşıya geçişlerde trafik ışıkları ile ilgili olarak uyulması gereken kurallar konusunda uygulamalı olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapılmaktadır. Faaliyet esnasında kontrolsüzce yola çıkan ve kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalışan yayalar uyarılmakta ve güvenli geçiş konusunda bilgilendirilmektedir. Emniyet teşkilatı olarak amacımız, yayaların trafik kurallarına uymaları konusunda duyarlılığın arttırılması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve üzücü olayların yaşanmasının önüne geçmektir. Vatandaşlarımızın kendi can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına uymalarını ve kural ihlalleri ile ilgili olarak karşılaştıkları durumları 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini önemle rica ediyoruz. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü olarak hedefimiz vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik önleyici polislik faaliyetlerimiz devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Öte yandan Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında Tüm Nevşehir Halkımızın Mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum dedi.