Türkiye'nin en büyük beton Türk bayrağı olma özelliğini koruyan Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyü Alaca tepesine 2.5 aylık bir çalışma sonrasında Nevşehir Valiliği ve o dönemin Sarılar Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan 45x22.5 metre ebadındaki bayrak için 840 milyon lira, 240 kilo beyaz ve kırmızı boya harcanmıştı. / FİB HABER ÖZEL

Sarılar köyü Alaca tepesi mevkiinde bulunan Türk bayrağımızın önce içerisindeki otların temizliği yapıldı. Yine Avanos Kaymakamlığının önderliğinde temin edilen Boyalarla Türkiye'nin en büyük Türk bayrağının bakım ve boyama çalışmasına geçildi.

Aradan geçen 16 yılda boyası tahrip gören Bayrağımız Avanos Kaymakamlığı tarafından boyası temin edilerek yeniden temizletilip, boyama çalışması tamamlandı. Avanos un sarılar köyünde bulunan Türkiye nin en büyük Türk bayrağının bakım ve boyama çalışmaları tamda Cumhuriyetin 91. Yılına yetiştirilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Sarılar kasabası sakinlerinden Salih Efendi Küçük Türkiyenin en büyük bayrağını Türkiye nin tamda göbeğinde köylerinde bulunmasından dolayı duyduğu gururu dile getirirken,
 Köylerindeki Ay Yıldız bayrağı ağızlara sakız değil, ‘baş tacı’ olarak gördüklerini söyledi.
Sarılar köyünden Vatandaşlar; Bayrağımızın boyama ve bakımını sağlayan Avanos Kaymakamı Eldivan'a teşekkürlerini ilettiler.

Boyama ve bakım işlerini yürüten İşçilerimiz, 5 gündür dağda taş zemin üzerine bayrağın boyamasını yaptıklarını belirterek,bayrağı boyarken çok gururlandığını söyledi. İşçilerimiz, “  Türkiye’nin en büyük Türk bayrağını boyama şerefine nail oldum.” ifadesini kullandılar.

FİB Haber.Com olarak Burada başta Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Unutmadan Bu Bayrağı 1998 yılında Sarılar köyümüze kazandıran o dönemin Sarılar belediye Başkanı Nusret Altıok ve yine o dönemin Valisi Sayın Mehmet Yılmaz ı da bir kez saygı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

Gelin 16 yıl öncesine 1998 yılına dönelim ve Türkiye nin en büyük Türk Bayrağı haberini o dönemin İHa muhabiri İsmail Oral'ın kaleminden yeniden hatırlayalım. 

Kasabada dev bayrak çoşkusu / 1998

Türkiye'nin en büyük beton Türk bayrağı, Nevşehir'in Avanos ilçesi Sarılar kasabasında yaptırıldı...

Cumhuriyet'in 75. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sarılar Belediyesi tarafından yaptırılan dev beton bayrak için, bir tören düzenlendi. Törene, Nevşehir Valisi Mehmet Yılmaz da katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Sarılar belediye Başkanı Nusret Altıok, atalarımızın bu bayrak uğruna can verip kan döktüğünü belirterek, "Bayrak bu ülkenin sembolü, şemsiyedir. Bu şemsiye giderse zarar gören bizler oluruz" dedi. Altıok dev bayrağın bin 10 metrekare alana 45X22 ebatlarında yaptırıldığını bayrağın boyanması için 300 kilo özel boya kullanıldığını da ifade etti. 

Daha sonra sözalan Nevşehir Valisi Mehmet Yılmaz da, Ulu önder Atatürk'ün ülkeyi ve bayrağı genç nesillere emanet ettiğini belirterek, "Gençliğimiz bu emanetin bilincindedir" diye konuştu. Açılışın ardından ilkokullu çocuklar dev bayrak etrafında el ele tutuşarak sevgi çemberi oluşturarak "Türkiye" sloganları attılar.

TÜRKİYE'NİN DEV BAYRAĞI SARILARDA

Avanos’a bağlı Sarılar Köyünde Eski Belediye Başkanı Merhum Nusret ALTIOK’un yaptırdığı Türkiyenin En büyük Türk Bayrağı Bakımı yapıldıktan sonra  Bugün açılışı yapıldı

 

Sarılar’ın eski  Belediye Başkanı Merhum Nusret ALTIOK’un yaptırdığı  1010 M2’lik alana 45 x 22 metre ebatlarındaki Devasa bayrak 28 Ekim 2014 Salı günü Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’ın katıldığı törenle açılışı yapıldı.

Sarılar Köy Muhtarı Halit KILIÇ konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Eski Belediye Başkanımız Merhum Nusret ALTIOK’un  üstün gayretleriyle yapılan  ve 1998 yılında açılışı yapılan bu Şanlı Bayrağımız Onun ölümünden sonra Bakımsız kaldı Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN’ın gayretiyle tekrar eski ihtişamlı görünüşünü kazanan Bayrağımız için 9 gün süren yoğun çalışma ile  1 000 Kg Boya kullanılarak eski ihtişamını kazandı Emeği geçen her kese Sarılar Köyüm Adına Teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN SARILAR KÖYÜMÜZDEN MURAT ÜNLÜ'YE TEŞEKKÜRLER