Cuma namazı sonrası Nevşehir merkez Alacaşar yolu üzeri zahire pazarında Nevşehir Ticaret Borsası öncülüğünde Zahire Pazarından hayırsever esnaflarımızın katkı ve destekleriyle düzenlenen yağmur duasına, Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Borsa yönetim kurulu üyeleri,Nevşehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,Nevşehir TKDK Müdürü Murat Asiltürk,Nevşehir Gıda Tarım Hayvancılık İl müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Özgün,Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk,Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş,NTSO Başkan Vekili M.Ali Öbekli,Yüksel Babaoğlu,Ömer Güçlü,Habil Uluer,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyeleri,İşadamları Musa Ertaş,Ahmet Avlanmaz,Sacit Uzer,Tuncer Gök,Bekir Paslanmaz,Eski Kırşehir AK Parti Milletvekili Cafer Güneş, Nevesob Başkanı İsmail Ördü,Nevşehir Karasörcüler ve Marangozcular odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz,Nevşehir Esnaf odası Başaknı Nazif Çalışkaner,Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen,Zahire pazarı esnafları ve AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'ün yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı.


Hafız Mahmut Kemikkıran hocamızın Kuranı Kerim okuması ve Nevşehir İl müftüsü Yakup Öztürk ün Yağmur duası ile yaklaşık 1000-1500 kişi amin diyerek dualar ettiler.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından katılımcılara dua ile ilgili bilgi verildi. Tekbirler eşliğinde kurban kesiminin ardından ise yağmur duası yine Müftü Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk, duasında, "Senden yağmur bekliyoruz, yağmur istiyoruz. Yarabbi; topraklarımız ihtiyacı olan yağmuru henüz bulamadı, susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıyayız. Sevgili Peygamberimizin sünnetine uyarak yağmur duasına çıktık ne olur dualarımızı kabul eyle" dedi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirten 1000-1500 kişilik kalabalık bir Nevşehirli grup, hep birlikte yağmur yağması için dua ettiler. Bölgeye yaklaşık 8 aydır doğru dürüst yağmur yağmamasından yakınan çiftçiler, mevsimin kurak geçtiğini söylediler.

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığını kaydeden Nevşehir ticaret Borsa Başkanı İbrahim Salaş, "Her canlının suya ihtiyacı var. İlimize 8 aydan bu yana toprağı doyuracak yağmur yağmadı. Bu yıl mevsim kurak geçtiği için çiftçimiz ektiği hububatı sulayamıyor bizde bu yüzden Yağmur duası tertip ettik. Tek Sığınılacak limanında Rabbime sığındık." dedi.

Salaş Yağmur duasının sünnet olduğunu ve Peygamber Efendimiz 'in (SAV) de kurak dönemlerde yağmur duası yaptığına işaret etti.
Dualar sonrası yemekler yenilirken Gök gürüldedi...

Yağmur duasının ardından katılımcılara Yemek verildi. Yemekler yenilirken gök gürültüsü duyuldu.