Bu güne kadar Nevşehir de çok sayıda kişiyi tezgahlarına düşürmek sureti ile çok sayıda kişinin canını yakan cep telefonu dolandırıcıları kendilerini sahte savcı olarak tanıtarak banka şubelerine yönlendirdiği 60 yalındaki yaşlı bir şahsı dolandırmaya kalktı.

Bir türlü bitmiyor ...!



Olay dün saat 13:00 sıralarında Nevşehir merkezinde meydana geldi. Cep telefonundan aradıkları yaşlı bir vatandaşa ’terör örgütü üyesi olmuşsunuz’ diyerek korkutan sahte savcı verdiği hesaba 15 bin lira yatırılması gerektiğini talep etti.

Gelen telefon üzerine korku ve paniğe kapılan 60 yaşındaki M E. isimli emekli şahısa, dolandırıclar tarafından seni Meteriste bekliyoruz oraya gel denildi.

Telefonu hiç kapattırmadan sürekli oyalayarak konuşmalarıyla etkisi altına aldıkları yaşlı şahsı daha sonra Nevşehir de faaliyet gösteren bir bankanın Şubesine çağırdılar.

Bu arada telefonuna ulaşamayan ve kendisinden haber alamayan yaşlı adamın Ailesi 
durumu hemen Polise bildirdi.

Nevşehir Ziraat Bankası şubesinde Hesabında yer alan tüm birikimin çeken ve istenilen parayı denkleştirmek için kredi çekmeye kalkan 60 yaşındaki şahsın imdadına Nevşehir Polisi yetişti.

Kendilerinin gerçek polis olduğunu hatırlatarak şahsı uyaran ve ikna etmeyi başaran Nevşehir Polisi yeni bir olayın daha önüne geçti. Banka şubesinden uzaklaştırılan Yaşlı adam., kendisini dolandırıcıların tezgahından kurtaran Polise teşekkür ederek evinin yolunu tuttu.

Yine dolandırıcılar tarafından parası alınmak istenen İbrahim Z. İsimli şahıs da Güven Timlerinin kendisini uyarması sonucu dolandırıcıların elinden kurtarıldı.

Bu defa yaşlı amcamızı Dolandırıcıların tuzağından devreye giren Nevşehir Polisi kurtardı fakat eğer gerekli uyarılara dikkat edilmesse herkes bu kadar şanslı olamayabilir.

www.fibhaber.com olarak Bir kez daha Telefon dolandırıcılarına dikkat diyor ve tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz.