Nevşehir'de dolandırıcıların telefon ile aradıkları 77 yaşındaki yaşlı kadını, bankadan çektiği parayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken Banka Görevlisi ve Güven Timleri tarafından fark edilerek dolandırılmaktan son anda şans eseri kurtuldu.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Nevşehir Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Garanti Bankası Nevşehir Şubesi ATM'si önünde meydana geldi.

Nevşehir'de yaşayan bir yaşlı kadını telefon ile arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtarak, bankadaki parasını çekerek vereceği hesap numarasına yatırmasını istedi.

Kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcının sözlerine inanan Nevşehirli yaşlı kadın, Garanti banası Nevşehir şubesine giderek, hesabında bulunan parayı çekti.

Telefondaki dolandırıcının kaç lira çektiğini sorduğu yaşlı kadına, "45 lirası sende kalsın, yol parası yaparsın" diyerek parayı PTT Şubesi'ne yatırmasını istedi.

Yaşlı kadının sürekli telefonla konuşmasından şüphelenen banka görevlisi ve orada başka bir olay için bulunan Güven Timi engel oldu.

Banka görevlisi ve Güven Timleri Olaya müdahale ederek, paranın yatırılmasına engel oldu. Bankadaki paranın kocasından kalan emekli maaşı olduğunu söyleyen yaşlı kadın, "Ben dolandırılmam derdim ama yanılmışım. İyi ki polis beni uyardı" diye konuştu.

Polis Uyarıyor, Vatandaş Bildiğini Okuyor
Telefonda kendilerini hâkim, savcı, emniyet müdürü, komiser, subay gibi çeşitli kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları korkutmak yoluyla yapılan dolandırıcılığın artması üzerine Nevşehir İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bu konu hakkında vatandaşlarımıza defalarca kez uyarılarda bulunmasına karşın yinede vatandaşlarımız bildiğini okumaya devam ediyor.

Uyarılar Mutlaka Dikkate Alınmalı...

Özellikle gen ve yetişkinlerin bu konuda daha hassas olmasına karşın dolandırıclar son çare yaşlı ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız üzerinde sahtekarlık yapmayı sürdürüyor. Özellikle yaşlı büyüklerimizi mutlaka uyarmalı mümkünse banka işlemlerinde yanında refakatçı olmalıyız...